« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SVJEDOK:

Matanić je u vrijeme atentata bio u salonu automobila

Svjedok nije primjetio da se ponašao neobično, a poznavao ga je oko pola godine do godinu

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Dalibor Matanić

,

ubijen Ivo Pukanić

,

suđenje Pukanić

,

Tomić & CO

,

Petra Radić

,

Marko Grmoja

U nastavku suđenja optuženima za ubojstvo novinara Ive Pukanića zaposlenik autokuće "Tomić & CO" Marko Grmoja posvjedočio je danas da je prvooptuženi Robert Matanić 23. listopada 2008. u vrijeme ubojstva Pukanića bio u salonu BMW-a.

Suvlasnik tjednika Nacional Pukanić i njegov suradnik Niko Franić ubijeni su eksplozivnom napravom oko 18,30 sati, a svjedok je ispričao da je Matanić tada bio s dvije djevojke u autokući "Tomić & CO".

Matanić je na prezentaciji BMW-ove "sedmice" bio oko sat vremena, u razdoblju između 17 i 19 sati, kazao je svjedok. Dodao je da je za vijest o eksploziji saznao odmah putem interneta i da misli da je Matanić tada bio u salonu.

Svjedok je rekao da nije siguran u točno vrijeme Matanićeva dolaska i odlaska iz autokuće, no, napomenuo je da se to može utvrditi pregledom snimaka video nadzora.

Matanić je i ranije posjećivao autokuću, no svjedok je rekao da ne zna je li mu namjera bila kupovina ili je samo razgledavao automobile. Ispričao je da je Matanića, kao i ostale stranke, pozvao na prezentaciju novog vozila. Nije primjetio da se ponašao neobično, a poznavao ga je oko pola godine do godinu.

Svjedokinja Petra Radić ispričala je da je Matanića sretala kad je on dolazio po njezinu prijateljicu, a njegovu djevojku Andrijanu Stanić. S njima je, kaže, bila i na prezentaciji BMW-ovog vozila, gdje su se, po njenom mišljenju, zadržali 20-ak minuta.

I ona je izjavila da se Matanić ponašao uobičajeno i da mu mobitel nije često zvonio. Do dana uhićenja njegove djevojke 29. listopada srela ga je još nekoliko puta i u njegovom ponašanju također nije primijetila ništa neobično.

Kad je policija uhitila Matanićevu djevojku svjedokinja je bila s njom za šankom u kafiću, a suprotno iskazu iz istrage sudu je rekla da se ne sjeća da je na šanku ostao njezin mobitel.

Posvjedočila je da su joj Matanić i djevojka, koji su bili u vezi par mjeseci, spominjali kupnju auta. Nikad nije čula da se Matanić družio sa suoptuženim Slobodanom Đurovićem kojeg, kaže, ni ne poznaje. (hina/metro-portal)

Kao svjedok bio je pozvan i Dražen Golemović, bjegunac osumnjičen u USKOK-ovoj akciji "Ipsilon". On se nije pojavio na sudu na zagrebačkom Županijskom sudu pa će sud od policije tražiti terensku provjeru na njegovoj adresi stanovanja.

Suđenje se nastavlja sutra iskazima zaštićenih svjedoka. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 13:03:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh