« Ekosfera
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
NOVI BROJ

Maslinar za lipanj na svim kioscima

Treba se potruditi i dobiti uistinu kvalitetno ulje, jer se s ulaskom u Europsku uniju, mijenja i dosad iznimno povoljna maslinarska slika

Novi broj Maslinara na kioscima
Novi broj Maslinara na kioscima (Maslinar)
Više o

Maslinar

,

novi broj

,

broj za lipanj

U novom broju časopisa Maslinar, prema najavama prognostičara Lovre Kalina, ove godine ne bismo trebali imati problema sa sušom. Ipak, i ako ne budemo imali problema sa sušom, preostaje nam kao i uvijek bespoštedna borba protiv štetnika i bolesti, od kojih je za ovo razdoblje stručni suradnik Maslinara dr.sc. Josip Ražov istaknuo maslinovu muhu, moljca i granotoč.

Treba se potruditi i dobiti uistinu kvalitetno ulje, jer se s ulaskom u Europsku uniju, mijenja i dosad iznimno povoljna maslinarska slika ... Ukida se naime poticaj za otkupljivače, pa ćemo tek vidjeti kako će oni reagirati i kakvu će otkupnu cijenu postaviti ove godine za ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Očito je da više neće biti dovoljno samo proizvesti dobro ulje, a jedan od putova za postizanje više cijene na tržištu jest i dobivanje oznake izvornosti, koju je nedavno za svoje ulje dobila PZ Cres.

Na koji način su to postigli pročitajte u ovome broju Maslinara...i naravno ne zaboravite se pretplatiti i za samo devet kuna dobiti kuharicu Riba s maslinovim uljem.

Novi broj časopisa Maslinar na svim kioscima nabavite za samo 20 kuna ili se pretplatite na broj 021 315 440 i 098 98 32 577.

10.06.2013. 12:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh