« Film
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

Marvelov Black Panther stiže za Valentinovo

Black Panther prvi je crni superjunak Marvelovog svijeta. Iščekivani film srušio je Marvelov rekord u broju ulaznica kupljenih prvi dan pretprodaje, a pretpremijerno u hrvatska kina stiže na Valentinovo.

Stiže Black Panther
Stiže Black Panther (2i film)
Više o

Marvel

,

Black Panther

U osamnaestom Marvelovom filmu, glavni lik T'Challa (Chadwick Boseman) kralj je Wakande, tehnološki najnaprednije afričke nacije. Suočen s izdajom i opasnošću, mladi kralj mora okupiti svoje saveznike i osloboditi moć Black Panthera kako bi porazio neprijatelje predvođene Killmongerom (Michael B. Jordan) i omogućio sigurnost svom narodu i njihovom načinu života.

U filmskom svijetu pojavilo se više crnih superjunaka iz Marvelovih stripova poput Falcona, War Machinea i Bladea kojeg je tumačio Wesley Snipes, no lik Black Panthera kao prvog crnog superheroja u Marvelovom stripu debitirao je u lipnju 1966. U listopadu iste godine u Americi je osnovana Stranka crnih pantera.

Film je režirao mladi redatelj Ryan Coogler, redatelj filmova Creed (spin-off Rocky sage) i Fruitvale Station za koji je 2013. osvojio nagradu žirija na prestižnom Sundance festivalu. Glumačku postavu među ostalima čine oskarovci Forest Whitaker i Lupita Nyong'o, Martin Freeman, Angela Bassett i Andy Serkis.

Pored izvrsnih glumaca, još jedna ikona u filmskoj ekipi koja doprinosi stvaranju glazbe za film je Kendrick Lamar, jedan od najznačajnijih repera današnjice koji je svježi dobitnik ovogodišnjeg Grammyja za najbolji rap album i rap pjesmu godine.

29.01.2018. 17:13:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh