« Film
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KAO ROĐEN ZA TO

Martin Freeman glumit će Bilba Bagginsa u "Hobitu"

"Rijetko se događa u karijeri da sretnete glumca za kojega znate da je rođen za neku ulogu, a to se dogodilo kad sam sreo Martina", kazao je Peter Jackson

Martin Freeman
Martin Freeman (Getty Images)
Više o

Gospodar prstenova

,

Peter Jackson

,

Hobit

,

neobična imena

Britanski glumac Martin Freeman tumačit će Bilba Bagginsa, glavnog junaka "Hobita" J.R.R. Tolkiena, kojega će za veliki ekran adaptirati novozelandski redatelj Peter Jackson, izjavio je redatelj u petak. Martin Freeman (39) glumio je u nekoliko filmskih uspješnica među kojima "Ja u ljubav vjerujem" i "Vodič za autostopere kroz galaksiju" a posebno je poznat po ulozi duhovitog službenika u kultnoj britanskoj televizijskoj seriji "U uredu" Rickyja Gervaisa.

"Rijetko se događa u karijeri da sretnete glumca za kojega znate da je rođen za neku ulogu, a to se dogodilo kad sam sreo Martina", kazao je Peter Jackson u priopćenju. "Inteligentan je, smiješan, nepredvidljiv i hrabar... baš kao Bilbo", dodao je on. Snimanje "Hobita", filma u dva nastavka koji pripovijeda što se dogodilo prije "Gospodara prstenova", počet će u veljači no o mjestu snimanja još nije odlučeno.

Žestoki sukob nastao je između Jacksona i sindikata novozelandskih glumaca te je redatelj zaprijetio da će film snimiti izvan Novog Zelanda. Zbog te je višemjesečne svađe čak intervenirao premijer John Key. Jackson je trilogiju "Gospodar prstenova" snimio u rodnoj zemlji. Projekt "Hobit" prošao je kroz niz nedaća, a film se prvotno trebao naći na velikim ekranima 2010. ili 2011. (hina/metro-portal)

22.10.2010. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh