« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
NAKON 14 GODINA

Marković odlazi nakon Eura, nasljeđuje ga Šuker

Odlazak Vlatka Markovića novinarima je priopćio glavni tajnik Zorislav Srebrić, koji je dodao da je Marković time ispunio obećanje

Fotografija vijesti
Više o

Vlatko Marković

,

Hrvatski nogometni savez

,

Davor Šuker

Hrvatski će nogometni savez nakon 14 godina dobiti novog predsjednika, rečeno je na konferenciji za novinare, nakon što je Vlatko Marković objavio kako će s te dužnosti odstupiti nakon Eura, prenosi Hina. Na toj će ga poziciji vrlo vjerojatno naslijediti Davor Šuker.

Odlazak Vlatka Markovića novinarima je priopćio glavni tajnik Zorislav Srebrić, koji je dodao da je Marković time ispunio obećanje da će se povući nakon ovogodišnjeg Eura.

Marković je bio predsjednik HNS-a od 1998. godine, a u prosinca 2010. u napetoj atmosferi izabran je po četvrti puta na čelno mjesto Saveza. Dobio je samo glas više (25-24) od svog protukandidata Igora Štimca, koji je nakon skupštine osporio Markovićev izbor, kazavši da je bilo brojnih nepravilnosti i kršenja zakona.

Napuštajući sjednicu Izvšnog odbora Davor Šuker se zahvalio Markoviću i županijskim savezima. "Sve je prošlo u lijepom ozračju. U prvoj polovici srpnja očekuje nas skupština, a ja ću nastojati da ostanemo među deset najboljih na svijetu", rekao je Šuker, koji će biti kandidiran od Zagrebačkog nogometnog saveza.

Srebrić je napomenuo da će nova sjednica IO HNS-a biti održana za 15 dana, ali još se ne zna hoće li se na njoj raspravljati o novom izborniku.

Iako su hrvatski mediji najavljivali i odlazak glavnog tajnika Zorislava Srebrića, koji je na toj funkciji od 1998. godine, Srebrić će vjerojatno ostati glavni tajnik. To je izjavio pravnik HNS-a Vlado Iveta, kojeg su mediji proglašavali Srebrićevim nasljednikom.

15.05.2012. 17:47:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh