« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BOLJEG NEMAMO?

Marković ide po novi 4-godišnji mandat u HNS-u

Vlatko Marković želi novi mandat na čelu HNS-a, a čini se da reprezentacija neće tako skoro igrati u Splitu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta / CROPIX )
Više o

Slaven Bilić

,

HNS

,

Vlatko Marković

,

Huanshan City

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno su podržali kandidaturu dosadašnjeg predsjednika Vlatka Markovića da i naredne četiri godine obnaša dužnost čelnog čovjeka HNS-a, a preporučit će i svim županijskim savezima da podrže njegovu kandidaturu.

"Izborna skupština HNS-a mora biti održana u prosincu ove godine, a do konca listopada županijski savezi moraju nam poslati imena svojih predstavnika za novi saziv Skupštine", rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice IO HNS-a glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je naglasio da 19. listopada u Zagreb stiže i predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini koji će također dati podršku Markovićevoj kandidaturi.

Poljud bez reprezentacije

Utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Španjolske, za odlazak na završnicu Europskog prvenstva u Danskoj 2011. za igrače do 21 godine, igrat će se 9. listopada u 21,30 u Burgosu, a uzvrat 12. listopada u 16 sati u Varaždinu.

"Uvjeren sam da će te utakmice voditi izbornik Dražen Ladić koji je jučer morao biti hospitaliziran i nekoliko narednih dana će trebati provesti na odjelu za intezivnu njegu u bolnici Rebro", kazao je član IO HNS-a Dragutin Katalenić, napominjući da su članovi IO složili da se u budućnosti sve službene utakmice seniorske reprezentacije igraju na jednom mjestu i to na stadionu u Maksimiru.

Bilić nije uvrijeđen zbog Mamićevog ispada

"Izuzetak može biti utakmica s Maltom, a konačnu odluku o tome donijet će izbornik Bilić jer ja ne znam koliko su odmakli pregovori da se ta utakmica odigra u Splitu", rekao je Katalenić i potvrdio da se na sastanku IO nije razgovaralo o istupu Zdravka Mamića koji je Bilića i njegove suradnike, zbog nepozivanja, Samira u reprezentaciju, nazvao rasistima.

"Ja takvu izjavu nisam čuo, a treba vidjeti kada je to izjavio i u kakvom je stanju bio kada je to rekao, ali pouzdano znam da Zdravko izuzetno cijeni Bilića", kazao je Katalenić i savjetovao novinarima da provjere vjerodostojnost te izjave kod Zdravka Mamića.

Zorislav Srebrić je najavio mogućnost da se u utorak, 12. listopada u prijateljskoj utakmici protiv Norveške na stadionu u Maksimiru od reprezentativnog dresa službeno oproste Niko i Robert Kovač, a popis igrača na koje računa za treću kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2012., koje će naši nogometaši igrati u Izraelu 9. listopada, izbornik Slaven Bilić objavit će sutra u 11 sati na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Sheraton.(hina/metro-portal)

23.09.2010. 17:51:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh