« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Opće nezadovoljstvo

Markota zahtijeva smjenu Hloverke

POGLEDAJTE VIDEO - Ravnatelj HTV-a izvijestio je Programsko Vijeće HRT-a o analizi stanja u Informativnom programu HTV-a te zatražio razrješenje glavne urednice informativnog programa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX )
Više o

HTV

,

Hloverka Novak Srzić

,

Blago Markota

Podnoseći izvještaj o razlozima nezadovoljstva dijela novinara Informativnog programa HTV-a, koje je od njega zatražilo Vijeće, Markota je rekao da na temelju objektivnih analiza gledanosti, marketinga, izjašnjavanja zaposlenika i percepcije drugih medija o HTV-u ne postoji ni jedan pokazatelj da će se stanje preokrenuti iz negativnog trenda. Stoga je predložio pokretanje postupka razrješenja Hloverke Novak Srzić.

Ustvrdio je i da je glavna urednica Informativnog programa HTV-a, koja se zbog bolesti nije pojavila na sjednici, u slučaju novinarke Ane Jelinić propustila zatražiti mišljenje Etičkog povjerenstva.

Markota smatra da je prvo trebalo pokrenuti postupak utvrđivanja je li prekršen Etički kodeks HRT-a pa tek potom odlučiti o eventualnom premještanju na drugo radno mjesto bivše urednice emisije "Dossier.hr".

Markota je predložio glavnom ravnatelju HRT-a Vanji Sutliću da na temelju svojih ovlasti pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti i Hloverke Novak Srzić i Ane Jelinić. Ustvrdio je i da je dužnost Sutlića razriješiti glavnu urednicu Informativnog programa HTV-a ako se utvrdi da je prekršila Zakon o medijima.

Prije izvješća Markote, Programsko vijeće HRT-a je iza zatvorenih vrata usuglašavalo stavove o nacrtu obrazloženja za eventualno pokretanje postupka razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a i ostalih članova ravnateljstva koje je izradila tročlana radna skupina. Na kraju je odlučeno da će se o tom nacrtu i stanju na HRT-u raspravljati 8. prosinca.

Na Vijeću je rečeno da se pri izradi nacrta konzultiralo s ravnateljstvom radi, kako je kazano, pronalaženja zajedničkog rješenja u interesu HRT-a. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 13:41:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh