« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
WOW!

Mark Zuckerberg donirao milijardu dolara

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg i njegova supruga predvode američku listu filantropa za 2013., doniravši gotovo milijardu dolara

Mark Zuckerberg i supruga Priscilla Chan izdašno doniraju
Mark Zuckerberg i supruga Priscilla Chan izdašno doniraju (Facebook)
Više o

Facebook

,

Mark Zuckerberg

,

donatori

Mark Zuckerberg predvodi listu od 50 donatora koji su darovali 7,7 milijardi dolara prošle godine ili četiri posto više nego godinu ranije, zahvaljujući oporavku Wall Streeta, piše Charity Chronicle.

Zuckerberg i supruga Priscilla Chan novac su darovali zakladi Silicon Valley Community Foundation koja daje subvencije za lokalne potrebe.

Drugi na listi je George Mitchell koji se obogatio u industriji prirodnog plina. Mitchell, koji je umro u srpnju prošle godine, ostavio je 750 milijuna dolara obiteljskoj zakladi koja pokušava umanjiti štete frakcioniranja plina za okoliš.

Osnivač Nike-a Phil Knight i supruga Penelope darovali su 500 milijuna dolara za istraživanje raka zakladi sveučilišta u Oregonu i zauzeli reće mjesto Croniclleove liste.

Fakulteti, zaklade i bolnice dobile su najviše donacija vrijednih milijardu dolara i više, a slijede ih medicinski istraživački centri, umjetničke organizacije i udruge za pomoć građanima.

Bilo bi izuzetno zanimljivo vidjeti listu hrvatskih donatora, jer iskreno sumnjamo da bi se hrvatska tajkunerija pronašla na vodećim mjestima.

11.02.2014. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh