« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ZAGREB INDOORS

Marin Čilić uvjerljivo svladao Jana Hajeka

U 1. kolu Zagreb Indoorsa Čilić je po prvi put igrao kao jedan od deset najboljih tenisača na svijetu i ozbiljnom igrom potvrdio visok renking

(Getty Images)
Više o

Marin Čilić

,

PBZ Zagreb Indoors

,

Jan Hajek

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, uspješno je započeo misiju obrane naslova pobjednika na PBZ Zagreb Indoorsu. U prvom je kolu pobijedio Čeha Jana Hajeka 6-2, 6-2.

Prvi put u karijeri Čilić je igrao meč kao jedan od desetorice najboljih na svijetu (10. na ATP ljestvici), te je autoritativno i ozbiljno odradio 56 minuta posla protiv 81. igrača na svijetu.

Po dva puta je Čilić u svakom od setova oduzimao servis suparnika i za to su mu bile potrebne točno četiri break-prilike. Bio je najbolji hrvatski tenisač suveren na svom servisu, te pogotovo bolji u izmjeni udaraca gdje je Hajek bio daleko nemoćniji i neprecizniji.

''Nije bilo jednostavno prvih par dana nakon povratka iz Australije zbog privikavanja na vremensku razliku. No, ovo je bila samo potvrda da sam stvarno u dobroj formi i željno čekam nove mečeve'', rekao je Čilić poslije meča.

U drugom će kolu suparnik Čiliću biti austrijski tenisač Daniel Köllerer, inače 75. igrač na svijetu, koji je u prvom kolu, u utorak, bio bolji od Golubjeva 6-3, 3-6, 6-3. (Totalsport)

ATP Zagreb, 1. kolo:

Čilić (1) - Hajek 6-2, 6-2

Ljubičić (2) - Clement 7-6(4), 6-3

2. kolo:

Marčenko - Dodig 6-4, 6-2

Melzer (3) - O. Rochus 6-2, 6-3

03.02.2010. 18:30:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh