« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
3:2

Marin Čilić pobijedio del Potra za četvrtfinale Australian Opena

U sjajnom meču Marin je pokazao agresivnost i smirenost i zasluženo ostvario najbolji rezultat u Melbourneu. Ivo Karlović je nažalost izgubio od Rafaela Nadala

(Getty Images)
Više o

Australian Open

,

Marin Čilić

,

Ivo Karlović

,

Rafael Nadal

,

Juan Martin del Potro

Prvi hrvatski reket Marin Čilić i dalje niže pobjede - u osmini finala prvog Grand Slam turnira sezone pobijedio je četvrtog nositelja, Argentinca Juana Martina del Potra. Sjajan meč trajao je četiri sata i 38 minuta, a Marin je na kraju slavio s 3:2 u setovima (5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3).

Čilić je protiv del Potra igrao i u prošlogodišnjoj osmini finala Australian Opena kada je slavio Argentinac. Ovaj put Marin je bio agresivniji i koncentriraniji. Iako je del Potro dobio prvi set i bio blizu osvajanja drugog, Čilić je riskirao, uspio je spasiti sve break lopte i izjednačio na 1:1 u setovima.

U trećem setu je propustio iskoristiti nekoliko break lopti, te izgubio svoj servis kod 4:4. I opet je vratio izgubljeno i osvojio set sa 7:5. Borba za svaki poen nastavila se i u sljedećem setu kojeg je del Potro dobio istim rezultatom, 7:5.

U odlučujućem petom setu Marin dolazi do breaka kod 2:1, a prednost drži do 5:3 i servira za meč. Iako je del Potro i tada pokušao vratiti meč na svoju stranu, Marin je ostao jak i završio dvoboj sa 6:3 u zadnjem setu.

Naš najbolji tenisač tako se po prvi put plasirao u četvrtfinale turnira u Melbourneu i izjednačio najveći uspjeh na Grand Slamu nakon US Opena prošle godine. U četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja između Andyja Roddicka i Fernanda Gonzaleza.

Isti uspjeh nažalost nije ostvario Ivo Karlović koji je u osmini finala izgubio od Španjolca Rafaela Nadala - bilo je 6:4, 4:6, 6:4, 6:4.

Karlović je zabio 28 as-servisa, ali je napravio i 27 neprisiljenih grešaka više od Nadala. U meču nije bilo puno prilika za obrat, Karlović je iskoristio 1 od 2 prilike, a Nadal 3 od 6.

24.01.2010. 11:11:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh