« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
AUSTRALIAN OPEN

Čilić će se za polufinale boriti s Roddickom

Fizički sam spremniji u odnosu na prošlu godinu, pa je zato moja igra u mečevima koji traju četiri ili pet setova puno stabilnija, kaže Marin

(Getty Images)
Više o

Australian Open

,

Marin Čilić

,

Andy Roddick

,

Juan Martin del Potro

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Australian Opena, pobijedivši Juana Martina Del Potra sa 5-7, 6-4, 7-5, 5-7, 6-3. Čilić je tako na najbolji način uzvratio Argentincu za prošlogodišnje poraze u osmini finala Australian Opena, te u četvrtfinalu US Opena.

"Bila je to iscrpljujuća borba, doista težak meč, ali zato je pobjeda još slađa. Prva dva seta Del Potro je igrao fantastično i tek sam pred kraj druga seta prvi puta bio u prilici za break. Dobro sam servirao, nije bilo velikih amplituda u tom dijelu igre, i to je presudilo danas. Očito je da sam fizički spremniji u odnosu na prošlu godinu, pa je zato moja igra u mečevima koji traju četiri ili pet setova puno stabilnija, bez velikih padova u igri", kazao je Čilić.

Na upit koga bi radije za protivnika u četvrtfinalu, Andyja Roddicka ili Fernanda Gonzaleza, Čilić je rekao: "Gonzaleza sam pobijedio ovdje prije dvije godine, ali to malo znači. Obojica su odlični igrači i bit će teško bez obzira na to s kim budem igrao".

Del Potro smatra da Čilić odlično igra na ovogodišnjem Australina Openu.

"Teško je držati servis u meču koji traje četiri sata. U petom setu Čilić je rano došao do breaka, ja sam imao priliku za povratak, ali on je odigrao odlično. Marin igra odlično u Melbourneu i mislim da može proći u polufinale, bez obzira na to tko će mu biti protivnik u sljedećem kolu, Gonzalez ili Roddick. Smatram da može obojicu pobijediti i želim mu puno uspjeha", rekao je Del Potro.

Čilić će u četvrtfinalu igrati s Amerikancem Andyem Roddickom koji je u zadnjem dvoboju večernjeg programa u Melbourneu svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza u pet setova 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 6:2.

U međusobnim dvobojima s Roddickom ima po jedan poraz i pobjedu. U Quenssu je prije tri godine bolji bio Amerikanac, a Čilić je slavio 2008. u Torontu. (hina/metro-portal)

24.01.2010. 15:44:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh