« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
ATP

Marin Čilić osvojio Umag

Osmi naslov u karijeri Čilić je osvojio u Umagu, što mu je prvi osvojeni turnir na zemlji

Čilić je osvojio osmi turnir u karijeri
Čilić je osvojio osmi turnir u karijeri (Screenshot)
Više o

Marin Čilić

,

ATP Umag

,

Marcel Granollers

,

turnir

,

finale

Marin Čilić je osvojio osmi turnir u karijeri i postao drugi Hrvat koji je osvojio Umag nakon dvadeset i dvije godine i Gorana Prpića. Početak je bio sjajan, servis gem bez izgubljenog boda, autoritativno i moćno, no nastavak prvog seta baš i nije.

Čiliću se skratila ruka, loptice su bile spore, a Granollers je lovio sve i mogao vraćati sve. Tako je i uzeo Čiliću drugi servis gem i taj se break vukao kao kugla za Čilićem po terenu. Pri rezultatu 4:3 za njega Španjolac je servirao nešto slabije, što je Čilić napokon iskoristio i poravnao rezultat. Tek tad je krenula njegova prava igra, miksao je udarce, a Granollers je ostao bez rješenja za Čilićevu igru.

Brzo je pospremio prvi set u džep sa 6:4, a dominaciju je nastavio i u drugom setu, gdje je bez nekih problema stigao do 5:0, osvojivši devet gemova u nizu. Granollers je osvojio svoj servis za 5:1 i dao Čiliću misliti oduzimanjem prvog servisa za meč. No, već u sljedećem se gemu Čilić pribrao i oduzimanjem servisa Granollersu osvojio Umag, postavši tako jedini hrvatski tenisač koji je osvojio oba hrvatska ATP turnira.

15.07.2012. 21:26:45
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mel
    15.07.2012. 21:42
    Konačno :) Bravo Marin!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh