« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
BLAGDAN

Marijanska svetišta prepuna vjernika

U hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici središnje misno slavlje predvodi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić

Blagdan Velike Gospe
Više o

Marija Bistrica

,

blagdan

,

Velika Gospa

,

marijansko svetište

U marijanskim svetištima u Hrvatskoj deseci tisuća vjernika danas svetkuju blagdan Velike Gospe, a u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici središnje misno slavlje predvodi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, prenosi Hina.

I u preostalih 1162 hrvatska marijanska svetišta očekuju se danas brojni vjernici i hodočasnici. Uz Mariju Bistricu, tradicionalno su najposjećeniji Sinj, Aljmaš, Split i riječki Trsat, gdje svečanom euharistijskom slavlju u Svetištu Majke Božje Trsatske nazoči i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor.

Najvećem marijanskom blagdanu i ove su godine prethodile višednevne duhovne priprave i cijelonoćna bdjenja, svjedočeći o opstojnosti i razmjerima višestoljetne tradicije štovanja Majke Božje na hrvatskim prostorima.

Vjerovanje u Uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo, koje se svetkuje na Veliku Gospu, prisutno je u narodu od prvih kršćanskih vremena, a Katolička crkva proglasila ga je dogmom sredinom prošlog stoljeća.

15.08.2011. 10:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh