« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
LAS VEGAS

Manny Pacquiao potvrdio status najboljeg svjetskog boksača

Nebitno po kojim verzijama se bori, u zadnjih godinu dana 'Pacman' ruši sve pred sobom

(Wikipedia)
Više o

boks

,

Manny Pacquiao

,

Miguel Cotto

Filipinac Manny Pacquiao potvrdio je svoj status najboljeg svjetskog boksača po svim verzijama nakon što je u subotu, boreći se u Las Vegasu za pojas WBO u velter kategoriji, svladao Portorikanca Miguela Cotta odlukom suca da u zadnjoj rundi prekine meč.

Pred 16.000 gledatelja okupljenih u kazinu MGM Grand, "Pacman" si je stvorio mjesto u povijesti postavši prvi boksač koji je osvojio sedam svjetskih naslova u sedam kategorija.

Jedina mrlja na tom njegovom postignuću: dva od svih tih naslova - pojas po IBO-u u super lakoj kategoriji (2009) i naslov "WBC international" u kategoriji pero (2003) - dovele su u pitanje Federacije koje ne spadaju u krug četiri velike organizacije (WBA, WBC, IBF, WBO).

To međutim ne umanjuje veličanstvenost uspjeha tog idola mnogih Filipinaca, koji je nezaustavljiv zadnjih godinu dana.

Nakon što je Amerikanca Oscara De La Hoyu (prosinac 2008) i Britanca Rickyja Hattona (svibanj 2009.) poslao u mirovinu nokautom, Pacquiao je potpuno dominirao cijeli meč nad svojim protivnikom Cottom srušivši ga na pod dva puta u trećoj i četvrtoj rundi. Cotto je bio pretučen, obliven krvlju i sudac ga je spasio u 12. rundi 55 sekundi prije kraja.

Boksač iz General Santos Cityja, star 30 godina, kojem je ovo bila tek druga borba u velter kategoriji, ima 50 pobjeda (38 prije kraja meča), 3 poraza i dva neriješena, dok Cotto (29) ima 34 pobjede i dva poraza. (hina/metro-portal)

15.11.2009. 17:19:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh