« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
TMNT

Manifestacija Tesla&friends 2020

Dan kasnije u 10 sati bit će položeno cvijeće na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu uz prigodni umjetnički program

Tesla & Friends
Tesla & Friends (Arhiva)
Više o

Nikola Tesla

,

TMNT

Okruglim stolom 'Inovacije - od ideje do realizacije' i otvaranjem prigodne trodnevne izložbe '30 genija' u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu u četvrtak, 9. srpnja, počet će ovogodišnja trodnevna manifestacija Tesla&friends. Manifestaciju u povodu 164. obljetnice rođenja Nikole Tesle te 7. dana Nikole Tesle - dana znanosti, tehnologije i inovacija, organizira udruga Nikola Tesla - genij za budućnost.

Dan kasnije u 10 sati bit će položeno cvijeće na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu uz prigodni umjetnički program. Cvijeće će položiti predstavnici Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost, Grada Zagreba i Instituta Ruđer Bošković, a program će biti zaključen performansom "Tesline golubice",  u kojem će 3 golubice nositi poslane poruke predstavnika Grada Zagreba, Instituta Ruđer Boškovića i Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost.

Udruga Nikola Tesla - genij za budućnost planira i tradicionalni svečani program u Hotelu Esplanade u Zagrebu, u okviru koje je planirana svečana dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla - genij za budućnost te panel rasprava „Teslini izumi i patenti - temelj gospodarstva 21. stoljeća". Prigodni program u Esplanadi će biti realiziran ukoliko to dopuste okolnosti vezane uz pandemiju koronavirusa, napominje se.

Zadnjeg dana manifestacije, u subotu 11. srpnja održat će se konferencija Tesla u Zagrebu gdje će se također govoriti o Teslinim izumima i patentima i njihovoj primjeni u gospodarstvu.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb, Transparency International Hrvatska i Rochester Institute of Technology Croatia.

03.07.2020. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh