« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
NAJVEĆI MINUS U POVIJESTI

Manchester City prijavio 92 milijuna funti gubitka

U taj iznos, koji je objavljen na internetskim stranicama kluba, nije uvrštena prošloljetna investicija od 117 milijuna funti koliko je potrošeno za dovođenje Adebayora, Lescotta i ostalih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Manchester City

,

poslovni gubitak

,

engleski klub

Engleski prvoligaš Manchester City završio je prošlu godinu s gubitkom od 92.6 milijuna funti što je najveći gubitak kojeg je ikada prijavio neki engleski klub.

U taj iznos, koji je objavljen na internetskim stranicama kluba, nije uvrštena prošloljetna investicija od 117 milijuna funti koliko je potrošeno za dovođenje Emmanuela Adebayora, Kolo Tourea, Carlosa Teveza, Roquea Santa Cruza i Joleon Lescotta. Zato je u gubitak uračunata investicija od 50 milijuna funti koliko je, nakon dolaska novog vlasnika Sheikha Mansoura bin Zayeda Al Nahyana u rujnu 2008., uloženo u dovođenje brazilskog dua Robinha i Joa.

Prosječan broj gledatelja Manchester City ove sezone je 42.890 i zarada od prodaje karata je narasla za 1.8 milijuna funti, a i prihodi od TV prava su veći za 12 posto i na njima je zarađeno 48.3 milijuna funti koji su uprihodovani najviše zbog rezultata Cityja u UEFA kupu.

Plaće igrača su, s prošlogodišnjih 25.4, narasle na 39.4 milijuna funti, a City je objavio da je Sheikh Mansour odlučio pretvoriti klub u dioničko društvo te je pretvorio 304.9 milijuna funti u dionice, a sam je kupio dionica u vrijednosti od 89.6 milijuna. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 16:00:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh