« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
FAVORIT

Mamić želi vidjeti Davora Šukera na čelu HNS-a

"Moj favorit je svima poznat i ja ne skrivam da bih na tom mjestu želio vidjeti Davora Šukera", izjavio je Mamić

Fotografija vijesti
Više o

Zdravko Mamić

,

HNS

,

Davor Šuker

Izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zdravko Mamić u utorak je na konferenciji za medije želio razjasniti neke svoje nedavne izjave vezane za izbor novog izbornika i predsjednika HNS-a, javlja Hina.

"Prije nekog vremena, dok je izbornik Bilić boravio u Lovranu na oporavku nakon operacije kuka, ja sam ga pitao bi li on htio produžiti ugovor s HNS-om i nakon EURA u Poljskoj i Ukrajini, a on mi je nedvosmisleno odgovorio da nema nikakve šanse za to. Potom su se pojavile razne špekulacije u javnosti gdje je svatko branio svoju poziciju i različito tumačio tu moju izjavu. Druga teza koja se pojavila u javnosti je da Mamić okreće leđa Markoviću, a to uopće nije istina. Mi smo se davno dogovorili da će Marković biti predsjednik do završetka našeg nastupa na EURU i da će onda otići pod svojim uvjetima. Nitko iz Izvršnog odbora ili skupštine HNS-a to nije doveo u pitanje. No, sada Marković to ne želi učiniti. Zašto je tome tako, ja ne znam jer ne razgovaram s njim", kazao je Mamić, te nastavio:

"S obzirom da je evidentno da ćemo nakon 15. srpnja ostati i bez predsjednika i bez izbornika, ja sam predložio da odmah krenemo u proces izbora novih osoba za ta mjesta kako nam se ne bi dogodila kriza upravljanja, jer vrlo brzo će započeti nova natjecateljska sezona, a već početkom rujna započinju i kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo".

Mamić je objasnio i zašto smatra kako je odmah po završetku EURA potrebna promjena na vrhu HNS-a.

"Stvorila se kritična masa u javnosti da do promjena u HNS-u mora doći, jer ovo vodstvo više nema kredibilitet. Moramo krenuti naprijed, a to možemo samo s novim ljudima i zato se ja zalažem za civilizacijsku primopredaju. Siguran sam da se na novoj skupštini neće ponoviti situacija iz prosinca 2010., već ćemo biti jedinstveni. Ako se ponovi raskol, tada možemo proglasiti stečaj hrvatskog nogometa".

"U subotu sam se u Rijeci sreo s Duškom Grabovcem i on mi je rekao kako bi želio biti novi predsjednik HNS-a, a ja sam mu odgovorio da nema problema, neka se kandidira. U novinama čitam izjavu Igora Štimca koji također želi biti novi predsjednik - nema problema. Ali, moj favorit je svima poznat i ja ne skrivam da bih na tom mjestu želio vidjeti Davora Šukera", izjavio je Mamić, te pojasnio:

"No, ja neću na bilo kakav način sudjelovati u kampanji za novog predsjednika ni za novog izbornika. Pa, ja nisam niti član skupštine i nemam pravo glasa".

Mamić se osvrnuo i na svoj subotnji susret s ministrom znanosti obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.

"Ja nemam ništa protiv njega, pa on je moj ministar. Rekao sam mu da mu stojim na raspolaganju kad god hoće sa mnom razgovarati. Isto tako, oprostio sam mu uvrede koje je izrekao i sigurno neću podnijeti sudsku tužbu".

24.04.2012. 15:37:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh