« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
STAV PRVOG ČOVJEKA DINAMA

Mamić zatražio od ministra Jovanovića da podnese ostavku

"Pozivam ministra Jovanovića da podnese ostavku jer nije kompententan. Neka se pozabavi stanjem u školstvu i neka prestane skupljati jeftine političke poene na moj račun", rekao je Maminjo

Fotografija vijesti
Više o

Dinamo

,

Zdravko Mamić

,

HNS

,

Željko Jovanović

,

ostavka ministra

Izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić u srijedu je ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića pozvao da podnese ostavku, javlja Hina.

"Pozivam ministra Jovanovića da podnese ostavku jer nije kompententan. Neka se pozabavi stanjem u školstvu i neka prestane skupljati jeftine političke poene na moj račun. Neka me pusti na miru", izjavio je Zdravko Mamić u HTV-oj emisiji "In medias res".

Verbalni obračuni najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu i ministra Jovanovića traju već mjescima. Tako je prije mjesec dana Željko Jovanović, nakon sastanka sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, poručio da se očekuju ostavke aktualnog vodstva HNS-a ukoliko nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu, a za Mamića je rekao kako za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer je u sukobu interesa.

"Ja se sa Jovanovićem nikad nisam sastao, niti sam sa njim razgovarao, a on je iznio niz laži i objeda na račun Dinama i HNS-a. Ne bojim se nikakve sportske inspekcije, jer Dinamo je najkontroliraniji klub u Hrvatskoj, nas kontroliraju Uskok, poskok, troskok, i tko sve ne. Otkad sam u Dinamu nikad nisam bio u sukobu interesa, kao niti moj sin koji je imao menadžersku licenciju i radio je poslove u inozemszvu, a ne za Dinamo. Iako nije bilo nikakvog sukoba interesa, moj sin je vratio licenciju. S druge strane imamo političare koji prilikom dolaska na vlast svoje tvrtke prenose na odvjetničke urede, i tada nitko ne pita radi li se o sukobu interesa", kazao je Mamić.

Mamić se požalio i na rad nadležnih institucija kad su u pitanju navijačke uvrede koje stižu na njegov i račun njegove obitelji. "Ja i moja obitelj stalno smo predmet prijetnji, bilo da se to događa na stadionu ili putem grafita na gradskim ulicama. Riječ je o govoru mržnje i pozivu na linč, a niti jedna institucija još nije reagirala na to", rekao je Mamić

Osvrnuo se i na svoju najavu da će ovog ljeta, nakon EP-a, Slaven Bilić otići sa mjesta izbornika hrvatske reprezentacije. "Bilić mi je sam potvrdio da odlazi nakon EP-a. Izbornik sigurno neće biti stranac, jer Hrvatska ima tri do četiri trenerska velikana, a Zlatko Kranjčar i Ćiro Blažević su svakako među njima", napomenuo je Zdravko Mamić.

28.03.2012. 22:19:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh