« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
EU FONDOVI

Malim i srednjim poduzećima do 30 milijuna kuna za izgradnju i opremanje

Jedina ovogodišnja prilika za izgradnju hala te nabavu strojeva i opreme upravo se otvorila, prijavite se za sredstva iz EU fondova

Prijavite se na vrijeme
Prijavite se na vrijeme (FreeDigitalPhotos)
Više o

EU fondovi

,

mala poduzeća

,

Kompetentnost i razvoj MSP

Kompetentnost i razvoj MSP, natječaj kroz koji je od 2016. godine dodijeljeno preko 1,34 milijarde kuna bespovratnih sredstava, ponovno otvara put ka EU fondovima malim i srednjim poduzećima.

Prema najavi Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, sva poduzeća koja planiraju ulagati u poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti, svoje će projekte moći predati već od 30. studenog.

Podsjetimo, namjena je Poziva potaknuti MPS na investicije u početna ulaganja povezana s osnivanjem nove ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diverzifikacijom proizvodnje ili temeljitom promjenom u poslovnom procesu.

U tom su smislu prihvatljiva ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poduzeća, ali i sudjelovanje na sajmovima i usavršavanje osoblja.

Prihvatljiva poduzeća do 250 zaposlenih

Prihvatljivi su prijavitelji poduzeća širokog raspona proizvodnih i uslužnih djelatnosti (izuzev poljoprivrede, recikliranja i još nekih) registrirana za njihovo obavljanje najmanje godinu dana prije predaje projekta. Vrijednost projekata mora biti veća od 670.000 kuna, pri čemu mala poduzeća mogu računati na povrat od 45%, a srednja od 35% uloženih sredstava. Maksimalni intenzitet potpore je 30 milijuna kuna.

Pravovremeno započnite s pripremom projekta

Poruka je ovo posebno novim prijaviteljima jer dio poduzetnika, koji svoje projekte iz nekog razloga nisu stigli prijaviti na prethodni natječaj, objavu ovog natječaja čekaju u niskom startu (sa već pripremljenim projektima). Ako je suditi po prosječnoj vrijednosti dosad odobrene potpore po projektu koja je iznosila nešto više od 4 milijuna kuna, nova će omotnica biti dostatna za 60-ak projekata.

Stoga poduzetnici koji svoje investicije žele sufinancirati bespovratnom potporom nemaju mnogo vremena za neodlučnost. Još jednom ističemo, podnošenje prijave moguće je od 30. studenog.

Više o natječaju možete pronaći na stranici tvrtke Ravecon koja je na raspolaganju za sve ostale informacije te kvalitetnu i pravovremenu pripremu projekta.

24.10.2017. 14:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh