« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
NA OPĆE IZNENAĐENJE

Mali Levante dokazao kako novac još uvijek nije sve u nogometu

Nakon osam odigranih kola momčad iz Valencije se nalazi na vrhu Primere sa 20 bodova, jedan bod manje ima Real Madrid, a dva manje Barcelona

Fotografija vijesti
Više o

Real Madrid

,

Primera

,

FC Barcelona

,

Villareal

,

Levante

Nakon što je u gostima deklasirao Villareal sa 3:0, nogometni prvoligaš Levante po prvi je put u stogodišnjoj povijesti kluba zasjeo na vrh Primere, čime je iznenadio i one najoptimističnije navijače kluba, piše Hina.

Nakon osam odigranih kola momčad iz Valencije se nalazi na vrhu sa 20 bodova, jedan bod manje ima Real Madrid, a dva manje Barcelona. Levante je uz Barcelonu i Sevillu jedina momčad bez poraza ove sezone, a primila je uvjerljivo najmanje golova, tek tri.

U susretu igranom na El Madrigalu 'žutu podmornicu' su potopili Juanlu sa dva gola (16,43), te Arouna Kone (58).

"Pravi je podvig ostaviti iza leđa velikane kao što su Real i Barcelona. Ovo je velika stvar za naš klub i navijače. Želim da dečki uživaju u ovom trenutku i u pogledu na ljestvicu španjolskog prvenstva," kazao je tvorac čuda sa stadiona Ciutat de Valencia Juan Ignacio Martinez.

Levante je osnovan 1909. godine i nikada nije osvojio niti jedan značajniji trofej. Ovo mu je tek sedma prvoligaška sezona u povijesti kluba, a najbolji plasman ostvario je 1964. godine zauzevši deseto mjesto. U Kupu Kralja su najdalje stigli 1935. kada su igrali u polufinalu. Teško je očekivati kako će i ove godine do naslova pored 'teškaša' kao što su 'Blau Grana' i 'Kraljevski klub', no u klubu ne mare za budućnost, već uživaju u sadašnjosti.

"Pokušat ćemo što duže ostati u ovom ritmu, no bit će teško. Nemamo dovoljno dugačku klupu," kazao je Martinez.

Proračun kluba je skromnih 12 milijuna eura, koliko Real mjesečno plaća prvu zvijezdu Cristiana Ronalda. Ovoga ljeta vodstvo kluba je potrošilo svega 1.2 milijuna eura na pojačanja, manje i od zagrebačkog Dinama. Za milijun eura je kupljen Felipe Caicedo iz Manchester Cityja, a za 200.000 eura Keylor Navas iz Albacetea.

Momčad je procijenjena na 34 milijuna eura, što je za 20 milijuna eura manje od hrvatskog prvaka, a najvredniji igrač je veznjak Xavi Torres koji košta oko tri milijuna eura.

"Ponekad novac nije presudan, no sasvim sigurno mnogo znači. Mi ga nemamo, pa nam preostaje naporan rad. Dečki su svjesni prilike koja sd pružila i želimo što dulje ostati u vrhu," dodao je Martinez.

24.10.2011. 10:58:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh