« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

Madonna uzor NATO-u

Vojni analitičar iz Nizozemske Savezu predložio ‘make over’

Fotografija vijesti
Više o

Madonna

,

NATO

,

Peter van Ham

Imidž pop-ikone Madonne dosad je služio kao platforma za izgradnju  stila nekih pjevačica poput Britney Spears, Christine Aguilere i Kylie Minogue. Međutim, jedna od najpopularnijih medijskih zvijezda ovaj se put našla u neočekivanoj ulozi.

U studiji vojnog analitičara Petera van Hama s nizozemskog Instituta za međunarodne odnose Madonna je navedena kao uzor prema kojem bi se NATO trebao reformirati. Van Ham smatra da bi se Savez morao suočiti s ‘izazovima 21. stoljeća: cyber-terorizmom, oružjem za masovno uništenje i borbom za izvore energije’.

- NATO je trenutno poput benda kojeg se prisjećamo s nostalgijom. Benda koji se već odavno trebao raspasti, ali to nije učinio zbog zahtjeva njihove publike. Nešto poput Rolling Stonesa - rekao je Van Ham. Upozorio je da je trenutna strategija NATO-a već odavno zastarjela. - NATO bi trebao slijediti Madonninu krivulju.

Pop-diva je redizajnirala  svoj imidž kad god bi se istrošio. I to bi joj donijelo još veći uspjeh - smatra Van Ham. Njegove kolege, međutim, smatraju da bi NATO-u uzor trebao biti Rambo. (METRO) 

01.04.2008. 03:57:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh