« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
RAISING MALAWI

Madonna doputovala u humanitarni posjet Malaviju

U utorak će Madonna položiti kamen temeljac za izgradnju Akademije za djevojčice

(Getty Images)
Više o

Madonna

,

Malavi

,

Raising Malawi

Pop pjevačica Madonna doputovala je u ponedjeljak u Malavi gdje će poduprijeti međunarodni projekt "Millenium Village" u pograničnom području zapadno od Lilongwea u sklopu jednotjedne turneje koju organizira njezina humanitarna udruga "Raising Malawi" osnovana 2006.

U sklopu spomenutog projekta Madonna brine za tamošnju siročad i drugu djecu koja žive u teškim uvjetima. Pjevačica je otkrila kako podupire međunarodni projekt 'Millennium Village' zajedno s američkim ekonomistom Jeffreyem Sachsom, koji će s njom doputovati u Malavi.

Sachs je stručnjak za razvojne projekte i mentor inicijative. U utorak će Madonna položiti kamen temeljac za izgradnju Akademije za djevojčice, što će se financirati iz Madonnine zaklade "Raising Malawi".

"Radujem se što ću u Malaviju raditi i na drugim projektima, među kojima je i izgradnja škole za djevojčice. Uzbuđena sam što ću surađivati s dr. Sachsom i Hansom Vestbergom, izvršnim direktorom mobilne tvrtke Ericcson, na pokretanju nove svjetske kampanje čiji je cilj edukacija na području uporabe mobilne tehnologije", izjavila je Madonna. (hina/metro-portal)

05.04.2010. 16:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh