« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
EMMY

Momci s Madisona i Televizijska posla pomeli konkurenciju na dodjeli Emmyja

Favoriti već po broju nominacija opravdali su status na 61. dodjeli televizijskih nagrada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

dodjela Emmyja

,

Momci s Madisona

,

televizijska posla

Momci s Madisona (Mad Man), serija AMC-a o menadžerima marketinške agencije na Manhattanu iz ranih 1960-ih godina, koja je i prošle godine nagrađena za najbolju dramu, imala je ukupno 16 nominacija, neke i u istoj kategoriji, primjerice četiri od pet za najbolji scenarij epizode.

NBC-ev hit Televizijska posla (30 Rock) nagrađen je kao najbolja humoristička serija, a Alec Baldwin je za ulogu neobičnog šefa Tine Fey nagrađen Emmyem kao najbolji glumac u humorističkim serijama.

Iako favorit, kreatorica serije i glavna glumica Tina Fey ostala je bez Emmya za glavnu žensku ulogu u humorističkoj seriji, koja je pripala australskoj glumici Toni Collette za ulogu kućanice s višestrukim identitetom u seriji Tarin svijet.

Tina Fey nagrađena je Emmyem kao gost u Saturdy Night Live za imitiranje republikanske potpredsjedničke kandidatkinje Sarah Palin. Glenn Close osvojila je Emmya u kategoriji dramske serije za ulogu u Damages. Bryan Cranston iz AMC-eve serije Breaking Bad, osvojio je drugog Emmya uzastopce kao najbolji glumac u dramskoj seriji.

The Daily Show Jona Stewarta, s kabelske TV Comedy Central, nagrađen je s dva Emmya, za najbolji scenarij varijetea, muzičke ili humorističke serije, te kao najbolji show u toj kategoriji. The Amazing Race nastavio je dominaciju kao najbolji natjecateljski reality show, osvojivši Emmy sedmu godinu zaredom.

(Hina/Metro-portal)

21.09.2009. 07:39:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh