« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SKRATITE, MOLIM VAS!

Luka Bebić: Razgovarao sam s Polančecom o Ini

VIDEO - Predsjednik Sabora kaže da je razgovarao s Polančecom o istražnom povjerenstvu za Inu, ali ne zna je li s njim razgovarala i premijerka Kosor

Luka Bebić
Luka Bebić (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Luka Bebić

,

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

,

INA

,

privatizacija Ine

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Luka Bebić potvrdio je da se susreo s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i s njim razgovarao o radu istražnog povjerenstva za Inu, a nije mu poznato je li se Polančec sastao i s Jadrankom Kosor.

Nakon što ih je izvijestio da je saborsko Predsjedništvo zakazalo redovno jesensko zasjedanje Sabora od 22. rujna do 29. listopada, novinari su Bebiću postavili niz pitanja, sva vezana uz jučerašnje svjedočenje Polančeca i Ivana Šukera pred saborskim istražnim povjerenstvom za privatizaciju Ine.

Ustvrdivši da ne zna je li došlo do susreta između Polančeca i Jadranke Kosor te negirajući da je posredovao takvom eventualnom susretu, Bebić je rekao da mu je Polančec prije dva mjeseca, kada je još bio u remetinečkom pritvoru zbog afere u Podravki, poslao pismo u kojemu se raspitivao o radu istražnog povjerenstva.

Budući da je nedugo nakon toga pušten iz pritvora, Polančec ga je, tvrdi, zamolio da ga primi, što je on i učinio te ga, razgovarajući s njim o radu povjerenstva i problematici vezanoj uz Inu, savjetovao da se odazove pozivu na svjedočenje pred povjerenstvom.

Upitan u kojoj je mjeri bio upoznat s izmjenama dioničarskog ugovora s Ininim strateškim partnerom MOL-om, Bebić je odgovorio da je HDZ-ovo Predsjedništvo raspravljalo o "modalitetima vezanim uz to", ali da se nije ulazilo u detalje jer je to u nadležnosti vlade.

Na pitanje hoće li HDZ pretrpjeti političku štetu pokaže li se da netko od dvojice svjedoka, Šuker ili Polančec, pred istražnim povjerenstvom nije govorio istinu o tome koliko je vrh stranke bio upoznat s ugovorom, odgovorio je da o tome ne želi nagađati.

Upitan kako gleda na Polančecovu izjavu da se osjeća izdanim i prodanim od HDZ-a, odgovorio je kako mu Polančecovi osjećaji nisu poznati i što podrazumjeva pod tim što je izjavio - da se osjeća kao Josip kada su ga braća prodala u Egipat.

"Ta ljudska dimenzija nas čini osjetljivim na životne situacije. Čovjek je prije nego je postao političar, doktor znanosti ili kuhar, bio čovjek", poručio je.

Na pitanje što osjeća prema Polančecu, Bebić je rekao: "Ne mogu ulaziti u dušu i osjećaje pojedinca. Mogu samo reći da prema Polanečcu osjećam ljudsku solidarnost i vjeru da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno".

Bebić ne zna hoće li i kada HDZ-ov sud časti odlučivati o statusu Polančeca, kojega je stranka suspendirala nakon što je osumnjičen u aferi Podravka. (hina/metro-portal)

15.09.2010. 14:15:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh