« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SVAKAKO IZBJEGAVATI

Loše navike koje utječu na vaš izgled

Baš kao što postoje navike koje poboljšavaju vaš izgled, postoje i one loše koje se odražavaju u prehrani, fizičkoj neaktivnosti i brizi za zdravlje što naravno može narušiti vaš izgled

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

pušenje

,

alkohol

,

sunčanje

,

loše navike

Pijenje previše diuretika - poznato vam je da se treba piti 8 čaša vode dnevno. No ako umjesto toga popijete nekoliko diuretika, nećete učiniti dobro za svoj izgled. Diuretici su supstance poput kofeina i alkohola koji potiču lučenje vode iz tijela. Ako uzmete u obzir činjenicu da nam je tijelo sastavljeno od 70 posto vode, bitno je održati hidrataciju kako bi stanice funkcionirale i koža normalno disala. Stoga ako ne možete izdržati bez jutarnje kave (ili tri), potrudite se da popijete i dovoljno vode.

Diranje lica - vaše ruke tijekom dana pokupe različite tipove bakterija i prljavštine, a kada takvim rukama dirate lice, konačan učinak za kožu ne može biti dobar.

Previše alkohola - alkohol ima kratkotrajne i dugotrajne učinke na vaš izgled. S obzirom da se radi o diuretiku, potiče dehidraciju, suši kožu te na taj način čini vaš izgled starijim. Osim toga, runda s društvom svaku večer jednaka je dodavanju nekoliko stotina kalorija viška vašem dnevnom energetskom unosu, što naravno dovodi do pivskog trbuha.

Konzumacija prerađene hrane - oslanjanje na takvu hranu ima posljedice na cijelo tijelo. Ne samo da će te navući višak kilograma, nego se takva hrana može negativno odraziti i na vašu kožu (akne, bubuljice, miteseri). Prvo pravilo jest izbjegavanje hrane bijele boje, poput rafiniranog brašna, šećera, margarina i sastojaka koji imaju čudna kemijska imena.

Sunčanje - većina oštećenja kože povezane sa starenjem dešava se tijekom prevelikog izlaganja suncu. U stvari, na ovaj način možete samo ugroziti izgleda vaše kože pa i u ekstremnim slučajevima dobiti melanom. Kako biste zaštitili kožu, izbjegavajte sunce u najtoplijem periodu dana, koristiti zaštitnu kremu i sunčane naočale.

Pušenje - cigareta sadrži više od 4000 kemikalija, od kojih su 51 provjereno kancerogene, stoga svaki put kada uvlačite dim doslovce se ubijate. Kada pušite, slobodni radikali formiraju se u vašem tijelu te oštećuju DNK. Naravno da to sve znate, ali također trebate znati da možete prestati pušiti. Korist je neizmjerna u odnosu na ono što dobivate cigaretom.
15.05.2010. 19:42:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh