« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
kulinarski majstori

Lonci i kuhače na Olimpijadu

Hrvatski kuhari prvi put na Kulinarskoj Olimpijadi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić, CROPIX)
Više o

kulinarstvo

,

kulinarska Olimpijada

,

hrvatski kuhari

,

Branko Ognjenović

,

Marija Kuzminski

,

Miroslav Dolovčak

,

Berislav Lacković

,

Hrvatski kuharski savez

Hrvatska kulinarska reprezentacija prvi put će nastupiti na središnjem svjetskom okupljanju kulinarske struke Kulinarskoj Olimpijadi, koja se ove godine održava od 20. do 23. listopada u njemačkom gradu Erfurtu, izvijestili su iz Hrvatskog kuharskog saveza (HKS).

U četiri dana te Olimpijade, koja se poput one sportske održava svake četiri godine, hrvatskih će šest kulinarskih majstora (Marija Kuzminski iz Varaždina, Miroslav Dolovčak i Berislav Lacković iz Zagreba, Hrvoje Zirojević iz Splita, Davor Capan iz Novog Vindolskog te Jakša Džaja iz Hvara) pokazati što Hrvatska zna i može u toj struci.

Reprezentativci su odabrani temeljem uspjeha na dosadašnjim natjecanjima Državnog prvenstva kuhara i slastičara te Hrvatskog kuharskog kupa, a uvježbavao ih je izbornik Branko Ognjenović.

Prvog dana Olimpijade hrvatski će se kulinarski majstori natjecati u kategoriji "Restorantski menu", koja podrazumijeva pripremu 110 menija od tri slijeda, pri čemu će hrvatski kuhari ponuditi tzv. hrvatsku priču odnosno jela pripremljena od tradicionalnih hrvatskih namirnica.

Predzadnjeg dana pokazat će znanje u kategoriji "Hladni izložbeni stol" koja zahtijeva pripremu 20-ak jela (od predjela do deserata te njihovo aranžiranje na stolu).

Osim nacionalnog kuharskog tima na Olimpijadi u kategoriji regionalnih reprezentacija sudjelovat će i kuharska reprezentacija Dalmacije, dodaju iz HKS-a. (hina/metro-portal)

17.10.2008. 11:14:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh