« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
nezaustavljiv

Ljubičić igra u polufinalu Lyona

U čevrtom međusobnom ogledu Serra je po čevrti put izgubio

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

tenis

,

Ivan Ljubičić

,

ATP

,

ATP Lyon

,

Florent Serra

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u Lyonu. Ljubičić je do svog prvog polufinala ove godine stigao zahvaljujući 7-6 (6), 6-2 pobjedi protiv Francuza Florenta Serre u četvrtfinalu nakon sat i 22 minute igre.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Ljubičića i Serre i četvrta pobjeda našeg igrača.

Ljubičić je u prvom setu propustio sve četiri prilike za oduzimanje servisa francuskom igraču, te je za osvajanje prve dionice meča morao igrati "tie-break".

Kod rezultata 6-6 u odlučujućoj igri Serra je jedan lagani forhend poslao u aut i ponudio Ljubičiću priliku da svojim servisom odluči prvi set. Naš je tenisač tu priliku iskoristio postigavši 10. as.

U drugom setu Ljubičić je ponovno propustio prve četiri prilike za "break", no petu je napokon iskoristio za vodstvo 4-2. Kod vodstva 5-2 Ljubičić je još jednom oduzeo servis Serri i plasirao se u polufinale.

Zanimljivo, Ljubičić je jedini stranac u četvrtfinalu Lyona, uz njega u turniru je ostalo još šest Francuza. U polufinalu će Ljubičić igrati protiv pobjednika susreta između prvog nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge i Arnauda Clementa. (hina/metro-portal)

30.10.2009. 14:55:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh