« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
HE HE

Ljubav je stvarno čista kemija!

Ljubav smještamo na razna mjesta u tijelu, no znanstvenici uporno tvrde da se radi o jednostavnom kemijskom procesu u nama, a sada su to i dokazali

Ljubav na sve strane
Ljubav na sve strane (Arhiva)
Više o

ljubav

,

žene

,

muškarci

,

oksitocin

,

kemija

Muškarce se često optužuje da im je nevjera u genima, no ipak ih ima golem broj vjernih partnericama bez obzira na iskušenja koja im se događaju na svakodnevnoj bazi. Ako vas zanima zašto je tako, znanstvenici imaju spreman odgovor - oksitocin.

Ovaj dragocjeni hormon oslobađa se tijekom intimnih dodira poput držanja za ruke, grljenja i ljubljena i, naravno, tijekom seksa, a odgovoran je za jači osjećaj privlačnosti koji muškarci osjećaju prema partnericama, čak i kada gledaju slike drugih zgodnih žena. 

Istraživanje je bilo vrlo zanimljivo - muškarci u ozbiljnim vezama gledali su dvije slike, jednu svoje partnerice, a drugu neke nepoznate vrlo atraktivne žene, i pritom su udahnuli placebo sprej ili nazalni oksitcin.

Oni koji su svoje partnerice uvijek ocjenjivali privlačnijim i uzbudljivijim su, očito, udisali oksitocin i odluku o tome koja je žena privlačnija donosili daleko brže i odlučnije od onih koji su udisali placebo.

Naime, oksitocin aktivira područja mozga koja su odgovorna za osjećaje nagrade i užitka, pa su se vjerni muškarci u tim trenucima prisjećali takvih osjećaja vezanih za svoju partnericu.

Ukratko - muškarci obožavaju oksitocin jer on jača njihovu povezanost i ljubav prema partnerici, pa je recept za ljubav jednostavan - grlite se i ljubite što više možete!

12.02.2016. 15:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh