« Fun
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
ŠMINKERI

Ljepše lice politike

Kada potpuno izgubite živce zbog politike i njenih aktera primjenite 'tko tebe demagogijom ti njega šminkom' i pustite koju suzu, od smijeha

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Predrag M. Azdejković)
Više o

Srbija

,

izložba

,

Beograd

,

šminka

,

političari

,

Predrag M. Azdejković

,

Šminkeri

,

B92 prijetnje

,

fotomontaža

Dosta vam je političara? I stranih i domaćih? Ne mrzite ih, smijte im se do suza! To je vjerojatno bio jedan od glavnih motiva srpskog umjetnika i gay aktivista Predraga M. Azdejkovića da na toj 'klasi' ljudi svojski istrese virtualni - ormarić šminke.

Kako piše blog beogradskog radija B92 na kojem je izložba pod nazivom Šminkeri i postavljena, ona je nastala kao 'odgovor na sve izraženiji trend da svjetski i domaći političari postaju zvijezde, veće od onih estradnih i filmskih, ali za razliku od estradnih i filmskih oni nisu nimalo smiješni niti zabavni'.

U naletu kreativnosti umjetnik se dohvatio 50 svjetskih, ali i aktualnih 'ex-yu' političkih njušaka i odlučio ih prikazati u malo drugačijem, šarenijem i više ili manje pozitivnijem svjetlu. Uz uljepšavanje svakodnevice 'transvestitizacijom' političke scene, izložbom se također želi ukazati na vrlo mali broj žena, ali i nerijetke slučajeve otvorene ili prikrivene homofobije u pojedinim državama i političkim struktuurama.

Što drugo reći nego uživajte u pogledu kroz 'ružičaste naočale', ovako i onako ih modeli ove izložbe cijelo vrijeme nose. I zamislite koliko bi svijet bio zabavniji kada bi političke garniture kod retuširanja slika za predizborne plakate i letke angažirale nekog krativnog, a ne plastično-recikliranog. (metro-portal)

01.06.2009. 23:01:00
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh