« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Ljekovito bilje koje morate imati u kući

Ljekovito bilje trebalo bi uvijek imati u kući u malim lončanicama kako bi ga mogli koristiti kad god nam zatreba

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

kućne biljke

,

lavanda

,

aloe vera

,

ljekovito bilje

,

peršin

,

majčina dušica

,

kućna paprat

Ljekovito bilje može se uzgajati i u kući, kao biljke koje će nam uljepšati prostor, no istovremeno nam biti na dohvat ruke kad nam zatreba. Tako bi svatko trebao posaditi jednu teglu lavande, koja će ublažavati stres i napetost. Sušenu lavandu dodajte u kupku ili napravite čaj koji će vas opustiti.

Aloe vera ima mnoge blagotvorne učinke na zdravlje, od ublažavanja crvenila, svrbeža i otoka do smanjivanja boli i upala. Dovoljno je uzeti list, prerezati ga i namazati bolno mjesto na tijelu. 

>> 10 ljekovitih biljaka koje možete uzgojiti sami kod kuće >>

Majčina dušica koristi se kao čaj koji ublažava mučninu - dovoljno je ubaciti par suhih listića u vrelu vodu i ostaviti pola sata, nakon toga procijediti i popiti. Žvakanje svježih listova majčine dušice dat će vam svjež dah.

Kućna paprat pročišćava zrak i štiti vas od toksina, stoga obavezno posadite nekoliko tegli kućne paprati i postavite ih u različite dijelove kuće kako bi zrak uvijek bio čist i svjež, bez plijesni ili duhanskog dima. 

>> Ljekovito bilje prema krvnim grupama >>

Čak i obični peršin ima veliku ulogu u zdravlju, jer pomaže u sprečavanju izlučivanja histamina, spoja koji izaziva alergije i polensku groznicu. Bit će dovoljno popiti čaj od dvije žlice suhog lišća koje ubacite u vrelu vodu i procijedite nakon deset minuta. 

Probudite vrtlara u sebi, neka vam prirodni lijekovi budu uvijek pri ruci.

28.07.2014. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh