« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
I DALJE AMERIKANCI

Liverpool prodan vlasniku američkog baseball kluba

Tom Hicks i George Gillett prodali su Liverpool bogatašu Johnu Henryju koji je Boston Red Soxe vratio u vrh američkog baseballa

Baseball klub Boston Red Sox kupuje Liverpool
Baseball klub Boston Red Sox kupuje Liverpool (Wikipedia)
Više o

Liverpool

,

Tom Hicks

,

George Gillett

,

ministar vanjskih poslova

,

zimske gume

,

test zimskih guma

,

Michelin

Dosadašnji vlasnici krizom uzdrmanog engleskog nogometnog velikana Liverpoola, Amerikanci Tom Hicks i George Gillett pristali su prodati klub američkoj kompaniji New England Sports Ventures (NESV), u čijem vlasništvu se nalazi baseball klub Boston Red Sox.

Vijest o prodaji "Redsa" izazvala je oduševljenje među navijačima kluba, ali i strah jer umjesto omraženog američkog dvojca na Anfield ponovo dolaze Amerikanci. Za sada još nije poznato za koliko je novca klub prodan, no NESV će u potpunosti podmiriti dug od 350 milijuna eura prema Royal Bank of Scotland. Hicks i Gillett su na početku tražili 800 milijuna eura, a potom su smanjili zahtjev na 600 milijuna. No, čini se da su morali još više smanjiti svoje novčane apetite.

"Pregovori su uspješno realizirani i proces promjene vlasnika ubrzo će biti priveden kraju," potvrdio je direktor kluba Martin Broughton kazavši kako su se predstavnici Liverpoola i tvrtke NESV u posljednjih mjesec dana susreli tri puta u Bostonu, Londonu i Liverpoolu i napokon se dogovorili oko svih detalja.

Hicks i Gillett kupili su Liverpool u veljači 2007. za 250 milijuna eura, međutim, vrlo brzo su upali u novčane probleme. U travnju ove godine objavili su da je klub na prodaju, a šest mjeseci kasnije uspjeli su ga i prodati Johnu W. Henryju koji stoji iza NESV-a.

"Henry je vrlo popularan u Bostonu jer je Red Soxe vratio u vrh. Siguran sam da će to učiniti i s Liverpoolom," kazao je novinar Boston Globea Peter Abraham. John W. Henry se obogatio na Wall Stretu, a prema Fobesu njegovo bogatstvo se procjenjuje na 700 milijuna eura.

Prodaju kluba još mora potvrditi vodstvo Premiershipa. (hina/metro-portal)

06.10.2010. 10:45:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh