« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
umjesto košarice sam otišao

Lino Červar podnio ostavku na mjesto trenera CO

Spasiti čast prije nego što vam ju oduzmu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

Lino Červar

,

ostavka Červara

,

RK Croatia Osiguranje

Čini se da Ante Kostelić ipak zna nešto o sportu kada je tvrdio kako s Červarom nešto ne štima, a njegove su izjave od suprotne strane, baš kao i od ostalih kritičara, dočekane na nož.

Lino Červar dao je ostavku na mjesto glavnog trenera rukometnog kluba Croatia Osiguranje nakon katastrofalnog poraza od Chambery Savoie HB, utamice odigrane 14. veljače, u kojoj je rezultat bio 30 – 32, a nakon znatnog vodstva Croatia Osiguranja.

U priopćenju kluba stoji kako je poslije analize spomenute utakmice odlučeno kako je u najboljem interesu kluba da se prihvati prijedlog vodećg čovjeka stručnog stožera Line Červara koji je neuspjeh pripisao svom lošem zdravstvenom stanju. Iz zdravstvenih, moralnih i principijelnih razloga Červar predlaže sporazumno razvrgnuće ugovora, stoji u priopćenju.

Već duže vrijeme Červar nailazi na probleme među igračima od kojih su neki suzdražni u komentarima dok drugi otvoreno govore o neslaganju s mnogim njegovim odlukama u reprezentaciji što je u konačnici rezultiralo nenastupanjem dobrog dijela reprezentativaca na proteklom SP-u.

Za razliku do reprezentacije u klubu su bili vrlo jasni nakon očitog neuspjeha te su odlučili kazniti igrače i trenera novčanom kaznom do visine jednomjesečnog ugovora, a ta se odluka ne namjerava promijeniti niti u slučaju da se momčad uspije plasirati u finale LEP-a.

Poslije završetka drugog kruga skupine 1. LEP-a, dakle do 10. ožujka 2009., klub će obznaniti transfer-listu pet - šest igrača koji mogu pronaći novi klub odmah ili do kraja sezone 2008./2009. godine.

O zamjeni za nepotrebne igrače već se nešto zna, radi se o četiri domaća igrača i jednom inozemnom. Kako si u klubu iz financijskih razloga ne mogu dopuštati ovakve promašaje koji im u konačnici znače smanjenje prihoda, na reviziji će se uskoro naći svi klubski ugovori od kojih neki mogu očekivati znatnije smanjenje honorara. 'U završnim smo pregovorima s četiri hrvatska rukometaša i jednim inozemnim igračem, kako bi spremni dočekali novu 2009./2010. natjecateljsku sezonu i tako nastojali igračkom kvalitetom i stručnim radom zadržati euro ciljeve. Zato će Croatia Osiguranje Zagreb nakon završetka drugog kruga skupine 1. Lige prvaka, dakle do 10. ožujka 2009., obznaniti transfer listu od 5-6 igrača, koji mogu pronaći novi klub odmah ili do kraja sezone 2008./2009.'

Kakav će biti odraz ove odluke na angažman u reprezentaciji još će se vidjeti, sigurno će se kvaliteta i sposobnost vođenja srebrnih, posebice u svjetlu zdravstvenih tegoba o kojima je Lino Červar u obranu progovorio, morati duboko analizirati. Što se kluba tiče trenersko će mjesto zauzeti dvojac Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić.

Piše: Danijela Miklec
16.02.2009. 14:35:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh