« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Zagreb remizirao s Kielom

Zagrebaši ostali u igri za polufinale Lige prvaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Zagreb CO

,

Zagreb Kiel

,

rukometna liga prvaka

U prvom susretu četvrtfinala rukometne Lige prvaka Zagreb Croatia osiguranje je u Domu sportova pred 8.000 gledatelja odigrao 28:28 (13.12) protiv europskog doprvaka THW Kiela.

Najefikasniji igrači u redovima hrvatskog prvaka bili su Igor Vori (9) i Tonči Valčić (6), dok su Kiel predvodili Filip Jícha (8) i Marcus Ahlm (6).

Uzvratni susret je na rasporedu četvrtog travnja u Sparkassen Areni u Kielu.

ZAGREB CO - THW KIEL 28:28 (13:12)

ZAGREB. Ledena dvorana Doma sportova - 8.000 gledatelja

ZAGREB CO: Škof, Šego, Vukić 3, Vori 9, Džomba 1 (1), T.Valčić 6, Balić 1, Lazarov 3 (2), Duvnjak 2, Hrvatin, Horvat 3, Špoljarić, J.Valčić, Kopljar

THW KIEL: Omeyer, Martini, Zeutz, Ahlm 6 (1), Klein, Andersson 2, Karabatić 4, Jicha 8, Lundstrom 2, Kavtičnik 6 (3), Anić, Lovgren, Wessig, Weltgen

ISKLJUČENJA: Zagreb CO - 8 minuta, THW Kiel - 6 minuta

SEDMERCI: Zagreb CO 6 (3), THW Kiel 4 (4)

Sudar europskih rukometnih divova i bivših europskih prvaka Zagreba i Kiela završio je bez pobjednika, 28:28 i pitanje tko će u polufinale elitnog rukometnog natjecanja dobit će odgovor za sedam dana u Njemačkoj.

Nakon prve utakmice svakako više razloga za zadovoljstvo imaju gosti, međutim niti Zagreb nije bez izgleda, posebice ukoliko ponovi igru iz prvog poluvremena kada je sveo goste na svega 12 pogodaka. Kiel je ove sezone izgubio samo jednu utakmicu i to od Ciudada, a u posljednje dvije sezone igrao u finalu, pritom osvojivši jedan naslov.

Protiv takvog kluba sve pogreške se kažnjavaju što se vidjelo večeras. Jedan od najboljih igrač Zagreba, Makedonac Kiri Lazaroc zabio je samo jedan pogodak iz igre, promašena su tri sedmerca i tri čiste kontre, što su sve detalji koji su utjecali na konačan ishod.

Kiel je odlično otvorio utakmicu i vrlo brzo je došao do vodstva 3:1, srećom Zagreb se vrlo brzo probudio i serijom 6:0 stigao do vodstva 7:3. Zagreb je rezultat preokrenuo odličnom 3-2-1 obranom i raspoloženim Škofom na vratima. Hrvatski prvak je cijelo prvo poluvrijeme odigrao obranu na visokom nivou, što svjedoči samo 12 pogodaka Kiela u prvom dijelu, što je najmanje ove sezone.

Briljirao je i Škof sa osam obrana. Nažalost, njegov kolega na suparničkoj strani Francuz Thierry Omeyer je bio još bolji i u prvom dijelu je sakupio 10 obrana i od čega dva sedmerca. Zagrebu je velike probleme predstavljala i njemačka 6-0 obrana. Zagreb je s vanjskih pozicija u prvom dijelu zabio svega tri gola, a Kiro Lazarov niti jedan.

U drugom dijelu Kiel je vrlo brzo preokrenuo rezultat i stigao je do tri gola viška (18:15), pa je Zagreb ostatak utakmice lovio zaostatak. U nekoliko navrata je uspio izjednačiti (21:21, 24:24, 25:25, 27:27, 28:28), no nažalost nije uspio načiniti još jedan korak i stići do vodstva. Zagreb je u drugom poluvremenu samo jednom bio u vodstvu (14:13), premda je kod 21:21 i 24:24 imao čiste kontre.

 

29.03.2009. 20:45:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh