Metro-portal.hr

objavljeno 16.02.2009. 14:35:19
umjesto košarice sam otišao

Lino Červar podnio ostavku na mjesto trenera CO

Spasiti čast prije nego što vam ju oduzmu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)

Čini se da Ante Kostelić ipak zna nešto o sportu kada je tvrdio kako s Červarom nešto ne štima, a njegove su izjave od suprotne strane, baš kao i od ostalih kritičara, dočekane na nož.

Lino Červar dao je ostavku na mjesto glavnog trenera rukometnog kluba Croatia Osiguranje nakon katastrofalnog poraza od Chambery Savoie HB, utamice odigrane 14. veljače, u kojoj je rezultat bio 30 – 32, a nakon znatnog vodstva Croatia Osiguranja.

U priopćenju kluba stoji kako je poslije analize spomenute utakmice odlučeno kako je u najboljem interesu kluba da se prihvati prijedlog vodećg čovjeka stručnog stožera Line Červara koji je neuspjeh pripisao svom lošem zdravstvenom stanju. Iz zdravstvenih, moralnih i principijelnih razloga Červar predlaže sporazumno razvrgnuće ugovora, stoji u priopćenju.

Već duže vrijeme Červar nailazi na probleme među igračima od kojih su neki suzdražni u komentarima dok drugi otvoreno govore o neslaganju s mnogim njegovim odlukama u reprezentaciji što je u konačnici rezultiralo nenastupanjem dobrog dijela reprezentativaca na proteklom SP-u.

Za razliku do reprezentacije u klubu su bili vrlo jasni nakon očitog neuspjeha te su odlučili kazniti igrače i trenera novčanom kaznom do visine jednomjesečnog ugovora, a ta se odluka ne namjerava promijeniti niti u slučaju da se momčad uspije plasirati u finale LEP-a.

Poslije završetka drugog kruga skupine 1. LEP-a, dakle do 10. ožujka 2009., klub će obznaniti transfer-listu pet - šest igrača koji mogu pronaći novi klub odmah ili do kraja sezone 2008./2009. godine.

O zamjeni za nepotrebne igrače već se nešto zna, radi se o četiri domaća igrača i jednom inozemnom. Kako si u klubu iz financijskih razloga ne mogu dopuštati ovakve promašaje koji im u konačnici znače smanjenje prihoda, na reviziji će se uskoro naći svi klubski ugovori od kojih neki mogu očekivati znatnije smanjenje honorara. 'U završnim smo pregovorima s četiri hrvatska rukometaša i jednim inozemnim igračem, kako bi spremni dočekali novu 2009./2010. natjecateljsku sezonu i tako nastojali igračkom kvalitetom i stručnim radom zadržati euro ciljeve. Zato će Croatia Osiguranje Zagreb nakon završetka drugog kruga skupine 1. Lige prvaka, dakle do 10. ožujka 2009., obznaniti transfer listu od 5-6 igrača, koji mogu pronaći novi klub odmah ili do kraja sezone 2008./2009.'

Kakav će biti odraz ove odluke na angažman u reprezentaciji još će se vidjeti, sigurno će se kvaliteta i sposobnost vođenja srebrnih, posebice u svjetlu zdravstvenih tegoba o kojima je Lino Červar u obranu progovorio, morati duboko analizirati. Što se kluba tiče trenersko će mjesto zauzeti dvojac Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić.

Piše: Danijela Miklec
16.02.2009. 14:35:19
http://metro-portal.hr/lino-cervar-podnio-ostavku-na-mjesto-trenera-co/14955/