« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
RAST CIJENA NAFTE

Linić: Situacija će biti alarmantna ako benzin dosegne 12 kuna

Slavko Linić, ministar financija, najavio je da će Vlada razgovarati o rastu cijena nafte jer poskupljenja stvaraju probleme kako građanima tako i gospodarstvu

Više o

dizel

,

cijena nafte

,

benzin

,

poskupljenje goriva

,

Slavko Linić

,

ministar financija

Ministar financija Slavko Linić najavio je danas da će Vlada razgovarati o problemu rasta cijena naftnih derivata te da alarm predstavlja cijena od 12 kuna, javlja Hina.

To je tema o kojoj će Vlada ozbiljno razgovarati i za nas cijena od 12 kuna predstavlja alarm. To je vrlo problematično i za građane i za gospodarstvo i to je nešto što će nas tjerati na određena rješenja, izjavio je Linić novinarima u Hrvatskom saboru komentirajući najnovije najavljeno poskupljenje cijena goriva.

Najavio je da će Vlada raspravljati o modelima rješenja, no nije htio precizirati kada.

Linić dodaje kako je problem nastao već kada je prijeđena granica od 10 kuna te da to upozorava da su problemi u opskrbi derivatima vrlo veliki i o tome će se razgovarati u Vladi.

Cijene naftnih derivata od sutra će u Hrvatskoj ponovno porasti, a danas je Savez samostalnih sindikata Hrvatske zatražio od Vlade da na najavljeno poskupljenje reagira smanjenjem trošarina za 10 posto.

Ministarstvo gospodarstva danas je objavilo najvišu razinu maloprodajnih cijena derivata u razdoblju od 21. veljače do 5. ožujka, pa od sutra cijene derivata mogu biti više od 18 do 26 lipa po litri, a kako naftne kompanije u principu slijede te najviše cijene od ponoći se očekuje poskupljenje goriva.

Tako najviša cijena najprodavanijeg motornog benzina, eurosupera 95 od sutra može biti 10,46 kuna, eurosupera sa 98 oktana 10,79 kuna, a cijena eurosupera sa 100 oktana premašit će 11 kuna i nova mu je cijena 11,02 kune.

Od sutra će porasti i cijene dizelskih goriva, nova najviša cijena eurodizela može biti 9,94 kune, a plavog dizela 6,35 kuna po litri.

20.02.2012. 17:31:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh