« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
OBRAČUN

Linić optužio Karamarka za žrtvovanje neovisnosti riječkog pravosuđa

SDP-ovac je Karamarka nazvao špijunčinom i smatra da je premještaj slučaja Tržnica degradacija riječkog odvjetništva

(Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

Vojko Obersnel

,

Tomislav Karamarko

,

Slavko Linić

,

Tržnice Rijeka

,

riječko odvjetništvo

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić danas je na konferenciji za novinare u Rijeci, komentirajući premještaj slučaja Tržnice Rijeka iz riječkog u osječko Županijsko državno odvjetništvo, ustvrdio da je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko "odlučio žrtvovati neovisnost riječkog pravosuđa radi političkog obračuna".

Nazvavši Karamarka "špijunčinom", Linić je ocijenio da je premještaj ovoga slučaja predstavlja "totalnu degradaciju riječkog odvjetništva" te da je to dokaz političkog pritiska istaknuvši da u Rijeci nikada nije postojala praksa pritisaka na pravosuđe.

"Iz Karamarkovih poteza je sasvim očito da je HDZ u panici te ne želi dopustiti da se ovaj slučaj izgubi", kazao je SDP-ov saborski zastupnik i bivši riječki gradonačelnik, koji je potpisnik prvog ugovora između Grada i Tržnica.

Linić je rekao da riječkog županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hrasta poznaje samo površno, odnosno da se pozdrave kad se sretnu, a da s njim ne komunicira niti razgovara.

Riječka policija početkom ožujka podnijela je kaznene prijave protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, pročelnice Odjela za Komunalni sustav Irene Miličević, bivšeg pročelnike tog odjela Vladimira Bizjak te člana Uprave tvrtke "Tržnice Rijeka" Zorana Luštice zbog sumnje u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju te sklapanja štetnog ugovora pri dodjeli koncesije "Tržnicama Rijeka", kojima su u razdoblju od 2000. godine do danas počinili više kaznenih djela te Gradu Rijeci pričinili materijalnu štetu u iznosu od najmanje 80,8 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 19:35:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh