« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAVJETI

Limunada za doručak? Hmm...

Za one osjetljivijeg želuca i crijeva, topla limunada može izazvati pravi kaos u tijelu

Ipak malo opreznije
Ipak malo opreznije (Arhiva)
Više o

topla voda

,

limun

Limun je jedan od najpopularnijih citrusa koji se danas povezuje s ljepotom i zdravljem pa ne čudi da sve češće viđamo preporuke da dan započnemo čašom tople vode i limuna.

Popularnost duguje osvježavajućem okusu i mirisu, ali i bogatstvu prednosti za zdravlje. No, koliko je takav početak dana dobra odluka? 

Za

Limun je izuzetno bogat vitaminom C i sadrži čak 53 miligrama po komadu. Upravo zato je odličan u borbi protiv bakterija i virusa u tijelu te pomaže u jačanju i čuvanju imuniteta. Limunada djeluje kao detoks napitak i pomaže u čišćenju jetre te poboljšava zdravlje probave. 

Protiv

No, postoje i određeni rizici vezani uz ispijanje tople limunade na prazan želudac. Unos limunade na prazan želudac može uzrokovati štetu zubima. Iako se umjerene količine ne čine opasnima, limun može značajno naštetiti zubima zbog kiseline. Prečesto izlaganje limunu može uništiti zubnu caklinu što vodi do žutih zubi i izražene osjetljivosti. 

Za one osjetljivijeg želuca i crijeva, topla limunada može izazvati pravi kaos u tijelu. Iako donosi brojne prednosti, unos tog napitka na prazan želudac često vodi do probavnih tegova i pogoršavanja simptoma gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB). GERB se pogoršava zbog izloženosti kiseloj hrani pa može doći do jake žgaravice, mučnine i povraćanja.

Stoga, pripazite malo....

12.05.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh