« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Lilian Thuram okončao karijeru

Ne želi riskirati zbog problema sa srcem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Lilian Thuram

,

srčani problemi

Francuska nogometna legenda Lilian Thuram (36) zaključio je karijeru. Thuram kojeg hrvatski navijači pamte po dva pogotka "vatrenima" u polufinalu SP-a 1998. godine na prekid se odlučio zbog zdravstvenih razloga.

Thuramu, su naime koncem lipnja na rutinskom zdravstvenom pregledu otkriveni srčani problemi. Nakon dva desetljeća vrhunskog nogometa i teških fizičkih napora dijagnosticirana mu je srčanu malformacija, a kako je od slične bolesti nedavno umro njegov brat Antonio, Thuram se odlučio na mirovinu.

"Želio sam potpisati ugovor za PSG, no bilo bi glupo riskirati. Želio sam biti Paolo Maldini PSG-a, no zdravlje je ipak važnije od svega," kazao je Thuram.

Iza Thurama je sjajna igrača karijera koju je okrunio svjetskim (1998) i europskim (2000) naslovom u dresu "Tricolora". Sakupio je 142 nastupa u dresu Les Bluesa i postigao dva pogotka, oba protiv Hrvatske i u mirovinu odlazi kao igrač s najviše nastupa za francusku vrstu.

Nogometni put je započeo u Monacu, a igrao je i za Parmu, Juventus i Barcelonu. Za reprezentaciju je debitirao u kolovozu 1994. godine protiv Češke (2:2), a posljednji susret odigrao je protiv Nizozemske (1:4) na nedavnom europskom prvenstvu. Bila je to ujedno i njegova posljednja utakmica u karijeri. (HINA)

01.08.2008. 18:30:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh