« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
SUPER

Likovnjaci ukrasili trafostanice

Pobijedili su Danijel Žeželj, Klara Rusan i Goran Rakić, koji su krajem svibnja izveli murale na objektima Elektre Zagreb u središtu grada i u jednom prigradskom naselj

Klara Rusan
Klara Rusan (Juraj Vuglača)
Više o

trafostanica

,

Danijel Žeželj

,

Klara Rusan

,

Goran Rakić

Njihovi radovi odabrani su na natječaju HDLU-a, raspisanom tijekom veljače 2020. na kojem su pravo sudjelovanja imali redoviti članovi društva.

Osim vizualnog rješenja novog murala, zainteresirani umjetnici su morali dostaviti i portfolio s dosad realiziranim likovnim radovima u javnom prostoru, s naznačenom dimenzijom i lokacijom izvedbe te ostale likovne radove koji najbolje predstavljaju njihovo stvaralaštvo.

Na natječaj je pristiglo 30 radova, a o izboru najboljih odlučio je stručni tim za odabir rješenja, u sastavu: Slaven Lunar Kosanović, grafički dizajner, Sebastijan Dračić, slikar, Stjepan Šandrk, kipar i slikar, Jelena Bando, vizualna umjetnica i Krešimir Belko iz Odjela za transformatorske stanice Elektre Zagreb HEP ODS-a.

Danijel Žeželj tako je ukrasio transformatorsku stanicu u Draškovićevoj ulici 40, Klara Rusan u Ulici Vida Došena 26 u Španskom, a Goran Rakić u Miramarskoj ulici.

Umjetnici niti u jednom trenutku tijekom izvođenja oslikavanja nisu bili u opasnosti od ozljeda i jedino su morali paziti da ne oboje brave, kao ni pločice koje se nalaze na svakom takvom objektu, a koje upozoravaju na opasnost.

10.07.2020. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh