« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Lijepa i njegovana kosa u ljetnim danima

Izbjegavajte napitke na bazi kofeina, poput kave, slatkih gaziranih sokova i visokoenergetskih pića jer oni dovode od dehidracije

Kako sačuvati kosu od sunca i soli
Kako sačuvati kosu od sunca i soli (Arhiva)
Više o

kosa

,

ljeto

,

lijepa kosa

Kosi ljeti treba posvetiti više pozornosti kako nakon povratka s godišnjeg odmora ne bi bila suha i bez sjaja. 

Primjerice, poželjno je nakon izlaska iz mora kosu isprati slatkom vodom, a nakon šamponiranja nanesite regenerator te sredstva namijenjena zaštiti od sunčevih zraka. 

Vrijeme na plaži može se iskorisiti za sjajan tretman za njegu kose - nanesite na kosu njegujuću masku i podignite kosu u pundžu. Preparat djeluje na kosu dok se sunčati, a uz to ćete je zaštititi od soli.Kad je isperete, kosa će biti njegovana, meka i mirisna.

Umjesto gotovih preparata možete isprobati stari trik s maslinovim uljem. Kosu uvijek dobro zaštitite na plaži kapom ili šeširom.

Kosu treba hraniti i iznutra. Prehrana bogata vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama učinit će čuda za kosu. Pijte dovoljne količine vode, nastojte se zdravo hraniti, a u svoju prehranu uključite pet porcija voća i povrća.

Izbjegavajte napitke na bazi kofeina, poput kave, slatkih gaziranih sokova i visokoenergetskih pića jer oni dovode od dehidracije.

Najbolji izvori esencijalnih masnih kiselina su losos, avokado i orašasti plodovi poput badema, lješnjaka i oraha. Vitamini skupine B vrlo su važni za zdravlje kose i kože, a njima su posebno bogati crveno meso, mlijeko i mliječni proizvodi poput jogurta i sira, jaja, smeđa riža, cjelovite žitarice i zeleno povrće. Pojačano ispadanje kose može nastati zbog nedostatka željeza pa nastojte što više konzumirati crveno meso, žumanjak, tamnozeleno lisnato povrće i bobičasto voće.

06.08.2015. 11:37:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh