« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KOKTEL LIJEKOVA

Liječnik Michaela Jacksona optužen za ubojstvo iz nehaja

Ako bude proglašen krivim, dr. Conrad Murray može biti osuđen na četiri godine zatvora što pjevačeva obitelj smatra nedovoljnom kaznom

(Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

Conrad Murray

,

ubojstvo iz nehaja

,

liste lijekova

Dr. Conrad Murray, osobni liječnik Michaela Jacksona u ponedjeljak je optužen za ubojstvo iz nehaja, zbog prepisivanja kombinacije sedativa i kirurškog anestetika, miješavine lijekova koja se smatra krivom ta smrt pjevača u lipnju 2009.

U optužnici koju je podnio tužitelj okruga Los Angeles navodi se da je dr. Murray "djelujući nezakonito, bez zle namjere, ubio Michaela Jacksona, a taj nezakoniti akt počinio je postupajući s nedovoljnim oprezom i razboritošću".

Murray su pojavio u sudnici blizu zračne luke Los Angeles International u ponedjeljak poslijepodne. Izjasnio se da nije kriv prema optužbama, na kratkom saslušanju pred sucem Keithom Schwartzom.

Jacksonovi roditelji, Kathryn i Joe, kao i troje njegove braće sjedilo je u sudnici iza tužitelja.

Na traženje da komentira optužnicu, pjevačev brat Jermaine Jackson kazao je da "nije dovoljna". Ako bude proglašen krivim, dr. Murray može biti osuđen na četiri godine zatvora, navodi The Los Angeles Times.

Ured okružnog tužitelja je u priopćenju naveo da će optužbu zastupati David Walgren, tužitelj u kaznenom odjelu, koji vodi i slučaj zahtjeva za izručenje SAD-u filmskog redatelja Romana Polanskog.

Brian Oxman, odvjetnik Joe Jacksona, izjavio je da su neki članovi obitelji razočarani zato što je liječnik optužen samo za ubojstvo iz nehaja.

Murray, koji je kardiolog, angažiran je kao osobni liječnik Michaela Jacksona u proljeće 2009., da bi pjevača pripremio za niz povratničkih koncerata u Londonu. U istrazi je kazao da je Jacksona liječio od nesanice i pokušavao odviknuti od ovisnosti o propofolu, snažnom bolničkom anestetiku.

Murray je bio uz Jacksona 25. lipnja, kada je umro od zastoja srca, koji je prema nalazima ureda mrtvozornika izazvan "akutnim trovanjem propofolom" u kombinaciji s djelovanjem sedativa. (hina/metro-portal)

09.02.2010. 00:40:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh