« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PRVA POBJEDA

Liječnici Werdera pogrešno su liječili Klasnića

Sud su slučaju Klasnić još moraa ispitati radi li se o ozbiljnom liječničkom propustu s teškim posljedicama za igrača

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić / CROPIX )
Više o

Ivan Klasnić

,

bubreg

,

pet ambalaža

Nakon što je odbio dvije ponude bivšeg kluba Werdera za nagodbu oko odštete za izgubljeni bubreg, napadač hrvatske reprezentacije i engleskog premierligaša Boltona Ivan Klasnić napokon je dočekao pomak u svoju korist na suđenju u Bremenu.

Sud je utvrdio kako liječnici Werdera nisu na vrijeme prepoznali ozbiljnost bolesti i kako su pogrešno liječili hrvatskog napadača zbog čega moraju snositi određenu odgovornost. Međutim, sud nije donio nikakvu konačnu odluku dok ne ispita još nekoliko stručnjaka kako bi utvrdili radi li se o ozbiljnom liječničkom propustu s teškim posljedicama za igrača.

Prema pisanju njemačkog tiska Werder je u dva navrata ponudio Klasniću odštetu u iznosu od 300 do 350 tisuća eura, no Klasnić je oba puta odbio nagodbu.

Klasnić je tužio službenog liječnika njemačkog Bundesligaša dr. Goetza Dimanskog i njegovu kolegicu dr. Manju Guhu, a od svog bivšeg kluba traži 1.1 milijuna eura odštete za izgubljenu zaradu te odštetu od 100.000 eura za nanesenu bol. Klasniću je početkom 2007. godine dva puta transplantiran bubreg. Prvi, koji je donirala njegova majka Šima, tijelo je odbacilo. Drugi, koji je donirao Otac Ivan, uspješno je transplantiran.(hina/metro-portal)

20.08.2010. 17:04:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh