« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
IZDAJNIČKA POTPORA

Lijanović: Jadranka Kosor vraća dug HDZ-u BiH

Lijanović tvrdi da Kosor vraća dug HDZ-u BiH zbog njegove potpore ustavnim promjenama u RH koje su po njegovu mišljenju štetne za Hrvate iz BiH

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić/CROPIX)

Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović, koji je i kandidat za člana predsjedništva na skorašnjim izborima u BiH, oštro je u četvrtak kritizirao potporu predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor sestrinskoj stranci HDZ BiH, tvrdeći da je riječ o vraćanju dugova.

Lijanović tvrdi da Kosor vraća dug HDZ-u BiH zbog njegove potpore ustavnim promjenama u RH koje su po njegovu mišljenju štetne za Hrvate u BiH. U Lijanovićevoj izjavi navodi se da je potpora predsjednice Kosor HDZ-u BiH proistekla "zbog izdajničke potpore promjenama ustava u RH od strane HDZ BiH".

"Tom prilikom izdani su Hrvati u našoj zemlji. Ovo je još jedan pokazatelj da HDZ BiH i dalje namjerava po mišljenje ići u Zagreb, da ne sluša vapaj Hrvata u BiH", stoji u pisanoj Lijanovićevoj izjavi. Dodaje da je Hrvatima u BiH ponovno "poslana poruka da vodstvo HDZ-a Hrvatske i dalje podržava podređeni položaj Hrvata u BiH koji forsira HDZ BiH".

Predsjednica Vlade RH i HDZ-a Jadranka Kosor podržala je u srijedu dopredsjednicu HDZ-a BiH Borjanu Krišto koja je kandidat ove stranke za hrvatskog člana predsjedništva BiH na predstojećim izborima u toj zemlji. Kosor je na središnjoj proslavi obilježavanja 20 godina od utemeljenja HDZ-a BiH pozvala sestrinsku stranku u BiH da radi na okupljanju hrvatskih političkih predstavnika u BiH. (hina/metro-portal)

19.08.2010. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh