« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZAVRŠNI KRUG

Liga prvaka: Tottenham izgubio, Dynamo i Ajax remizirali

Rosenborg je slavio 2:1 protiv Kopenhagena, a Žilina je u Pragu pobijedila 2:0 protiv Sparte i praktički osigurala plasman u Ligu prvaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Liga prvaka

,

Tottenham

,

Dynamo

,

Ajax

,

suprotnosti

U prvom susretu završnog kruga kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka Tottenham je izgubio u Bernu od Young Boysa 2:3 nakon što je poslije prvih 30 minuta utakmice gubio 0:3.

Švicarski sastav kojeg vodi Vladimir Petković, sjajno je otvorio utakmicu i golovima Lulića (4), Bienvenua (13) i Hochstrassera (28) stigao do velikog vodstva. Tottenham je u prvom poluvremenu bio u potpunosti razbijen, izvan ritma i bez raspoloženih igrača. Nadu gostiju vratio je Bassong golom u 42. minuti nakon ubačaja iz kornera. U nastavku utakmice londonski klub je bio daleko bolji i osam minuta prije kraja susreta Pavljučenko je sjajnim pogotkom smanjio na 2:3. Začetnik akcije je bio Vedran Ćorluka koji je uposlio Robbiea Keanea, a ovaj produžio do ruskog napadača. Od trojice hrvatski reprezentativaca u redovima Spursa, Vedran Ćorluka je igrao cijeli susret, Luka Modrić prvo poluvrijeme, a u nastavku utakmice umjesto njega je zaigrao Niko Kranjčar.

Dynamo i Ajax su u Kijevu odigrali bez pobjednika 1:1. Gosti su imali vodstvo i igrača više, no ukrajinski sastav je uspio izjednačiti. Crveni karton je dobio Garmaš u 56. minuti, a samo minutu kasnije Vertonghen je doveo goste u vodstvo. Dynamo je izjednačio u 66. minuti golom Guseva. Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević igrao je za kijevski sastav cijeli susret, a u 60. minuti je dobio žuti karton.

Zenit St Petersburg je pobijedio Auxerre 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Aleksander Keržakov u trećoj minuti. Hrvatski reprezentativac Ivica Križanac nije nastupio za ruski sastav. Rosenborg je slavio 2:1 protiv Kopenhagena, a Žilina je u Pragu pobijedila 2:0 protiv Sparte i praktički osigurala plasman u Ligu prvaka. (hina/metro-portal)

18.08.2010. 00:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh