« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
HUMANITARNI SPEKTAKL

Life Ball - poznati u Beču skupljaju novac za borbu protiv AIDS-a

Life Ball se ove godine održava 19. puta, obilježit će 30 godina od otkrivanja infekcije HIV-om

Life Ball
Life Ball (Wikipedia)
Više o

Beč

,

AIDS

,

Life Ball

Jedan od najvećih humanitarnih događaja posvećenih prikupljanju sredstava za borbu protiv AIDS-a, Life Ball, održava se u subotu navečer u Beču, prenosi Hina. Očekuje se da će okupiti brojne poznate osobe među kojima je i bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Ovogodišnji bal, koji se održava 19. puta, obilježit će 30 godina od otkrivanja infekcije HIV-om. Clintonu će se pridružiti i druge zvijezde poput pjevačice Janet Jackson ili glumice Brooke Shields. Uz glamurozno otvaranje događaja na trgu ispred gradske vijećnice show će uključiti i modnu reviju dizajnerskog dvojca Deana i Dan Catena iz Dsquared2. Za potrebe spektakla dio Beča oko gradske vijećnice bit će zatvoren za promet.

Prije same ceremonije otvaranja Life Balla organizatori će pod pokroviteljstvom predsjednika Austrije upriličiti gala svečanost za 250 gostiju u bečkom Hofburgu. Uzvanicima će biti ponuđena ekskluzivna večera s austrijskim specijalitetima a cijena stola je 20 tisuća eura, odnosno 2,5 tisuće eura po osobi. Prikupljena sredstva namijenjena su borbi protiv AIDS-a.

AIDS je i danas jedan od najvažnijih zdravstvenih i razvojnih izazova i svake godine zaraze se milijuni ljudi širom svijeta.

U povodu 30. godišnjice otkrivanja HIV-a Life Ball se udružio s programom UN-a za HIV/AIDS (UNAIDS) kako bi radio na povećanju svijesti o toj bolesti.

21.05.2011. 09:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh