« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
STEŽE SE OBRUČ

Libijski pobunjenici zauzeli grad Zlitan

Pobunjenici koji su pošli iz enklave Misrate, pedesetak kilometara istočnije, pokušavaju od početka kolovoza osvojiti taj grad s 200.000 stanovnika na Sredozemnom moru

Fotografija vijesti
Više o

Gadafi

,

Libija

,

rat u Libiji

Snage libijskih pobunjenika od danas kontroliraju grad Zlitan, koji se nalazi oko 150 kilometara od Tripolija, piše Hina. Istovremeno, od vodstva je pobunjenika stigao apel da stanovnici ne uzimaju pravdu u svoje ruke te da se ne osvećuju pristašama Gadafijeva režima.

"Zlitan je sada u rukama naših boraca", rekao je za francusku novinsku agenciju čelnik "novinarskog centra vojnog vijeća u Misrati". No "borba nije gotova", dodao je taj čelnik.

"U 16.00 sati naši su nas ljudi izvijestili da su došli do mosta u Zlitanu. Zarobili su tenk i više vozila koje koriste protiv neprijatelja", dodaje isti izvor, čije izjave nije bilo moguće provjeriti iz neovisnog izvora.

Sredinom dana pobunjenici su objavili da su tijekom jutra pokrenuli veliku ofenzivu u gradu na položaje snaga Moamera Gadafija.

"Bitka je počela topničkim granatiranjem Gadafijevih položaja, nakon čega je pješaštvo (pobunjenika) navalilo naprijed", ističu čelnici pobunjeničkog pokreta.

Pobunjenici su objavili i da su zarobili pukovnika Omrana Ali Ben Salima, ravnatelja unutrašnjih obavještajaca za Zlitan", koji je "odgovoran za lov" na mjesne borce protiv Gadafija.

Pobunjenici koji su pošli iz enklave Misrate, pedesetak kilometara istočnije, pokušavaju od početka kolovoza osvojiti taj grad s 200.000 stanovnika na Sredozemnom moru.

19.08.2011. 21:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh