« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
VN MAĐARSKE

Lewis Hamilton pobijedio na Hungaroringu

Hamilton pobjedom na Hungaroringu do svoje 22. GP pobjede u karijeri - Raikkonen drugi, Vettel treći, Webber četvrti, a Alonso peti u anemičnom Ferrariju

Hamilton pobijedio po 22. put u karijeri
Hamilton pobijedio po 22. put u karijeri (Automania)
Više o

Formula 1

,

Lewis Hamilton

,

VN Mađarske

,

rezultati

,

ukupni poredak

Utrku za VN Mađarske na trkalištu Hungaroring pobijedio je Lewis Hamilton za upravljačem bolida Mercedes. Konačno je pole position u ovogodišnjoj sezoni Hamilton uspio pretvoriti u pobjedu i to bez većih problema, jer je kontrolirao utrku cijelim njenim tijekom.

To je 22. GP pobjeda u Formuli 1 u Hamiltonovoj karijeri, a zanimljiv je i podatak kako je Hamiltonu uspjelo u karijeri pobijediti ukupno četiri puta na Hungaroringu, čime se izjednačio s legendarnim Schumacherom, dok je Ayrton Senna slavio tri puta na Hungaroringu. Sama utrka je startala po principu - 'Puno prometa, mala zarada!'.

Hamilton je odlično startao, a u velikim problemima je bio Vettel koji se branio od nasrtaja Grosjeana, a Alonso, Kimi i Massa su ga zamalo prešli, ali svjetski prvak se od svih nasrtaja ipak na neki način obranio te je jurnjavu nastavio iza Hamiltona, kojeg ni u jednom trenutku nije ozbiljnije ugrozio u vodstvu.

Odlično je startao Webber, koji se s 10. mjesta probio u prvim krugovima do sedmog, a jednako dobar posao napravio je i Button koji je startao 13. a uspio se probiti na osmo mjesto. Ova dva vozača startala su na tvrđim gumama, što je donekle omogućilo visok plasman na kraju utrke. Prvi odlasci u boks vodećih krenuli su već poslije 10. kruga, jer na vrućem asfaltu i visokim temperaturama meke gume i nisu dulje mogle izdržati. 

Poredak vozača:

1. Sebastian Vettel 172

2. Kimi Raikkonen 134

3. Fernando Alonso 133

4. Lewis Hamilton 122

Cijeli tekst pročitajte na portalu Automania.hr

29.07.2013. 16:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh