« Televizija
objavljeno prije 10 godina
KAKO TO RADE NAJBOLJI

Lekcija iz čišćenja snijega izravno s Aljaške željeznice

Stanovnici koji žive kilometrima dale­ko od prometnica i gradova mogu zaustaviti vlak doslovno u sredini ničega da bi dobili ono što im je potrebno

Profesionalci na djelu
Profesionalci na djelu (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

serija

,

Aljaška željeznica

Aljaška željeznica novi je serijal kojeg od 13. siječnja u 21 sat možete pra­titi na Discovery Channelu. Upoznat ćete elitne posade radnika - inženjere, građevince, mehaničare i vlakovođe koji vode borbu s podivljalim vremenom  i opasanim terenima sve da bi 1050 km dugačka pruga aljaške željeznice bila prohodna za dostavu životnih namirnica.

Stanovnici koji žive kilometrima dale­ko od prometnica i gradova, okruženi divljim životinjama poput medvjeda, loso­va i vukova - mogu zaustaviti vlak doslovno u sredini ničega da bi dobili ono što im je potrebno. Međutim, ako se vlak ne uspije probiti, oni ostaju izolirani, bez potrebnih sredstava ili pomoći. S

erijal Aljaška željeznica slavi posljednje veli­ke američke pionire koji riskiraju sve i prkose opasnosti izoliranog života u hlad­noći, okruženi prijetećom ljepotom. Ovdje ljudi izazivaju kontrolirane lavine ka­ko bi spriječili katastrofe velikih razmjera i daju sve od sebe kako bi vlakovi mogli prolaziti.

Serijal slavi i romantičnu stranu željeznice, koja je otvorila nove mogućnosti za ljude i njihovo dublje prodiranje u američki teritorij, rekao je Marc Etkind, glav­ni menadžer serijala. "Likovi istaknuti u Aljaškoj željeznici svi redom žrtvuju vlastitu sigurnost kako bi današnjim stanovnicima Aljaske omogućili življenje njihove verzije američkog sna."

Neukroćeni sjever nije mjesto za one slabog srca. Aljaška željeznica vjerno do­čarava gotovo nemoguć zadatak života i rada u neizdrživoj okolini. Ekipa na že­ljeznici radi u strašnim i smrzavajućim uvjetima, a pritom prikazuje svoju domi­šljatost i stručnost kako se posao obavlja bez obzira na sve - jer ako se vlak ne uspije probiti, mještani neće dobiti hranu, gorivo ili stići kući. Gledatelji će upo­znati zanimljive ljude koji žive doslovno na rubu, daleko od društva, ali isto ta­ko i saznati zašto su izabrali potpuno neovisan život daleko od civilizacije.

10.01.2014. 12:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh