« Televizija
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
DISCOVERY

Gledatelje trese Zlatna groznica - serijali o potrazi za zlatom najgledaniji su program

Najgledaniji serijali na Discovery Channelu su oni o zlatnim groznicama širom svijeta, pa predstavljamo dva takva serijala našim čitateljima

Svi bi rado do zlata
Svi bi rado do zlata (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

raspored programa

,

Zlato džungle

,

Zlatna groznica

Zlatna groznica (Gold Rush) - od 15. siječnja u 20 sati

U četvrtoj sezoni Zlatne groznice Todd Hoffman stavlja na kocku život, a isto traži i od svoje ekipe koja će morati prkositi malariji, zmijama otrovnicama i živom pijesku kako bi proveli rudarsku operaciju duboko u džungli Gvajane. Prošle sezone njihova je potraga za zlatom rezultirala ulovom od preko milijun dolara, a tlo južnoameričke džungle obećava pet puta više zlata - samo moraju preživjeti. Jack Hoffman, Dave Torino i Jim Thurber riskirat će sve kako bi us­pjeli, ali s divljinom džungle morat će se boriti bez prestanka.

Parker Schnabel donio je najveću odluku u životu. Ovaj osamnaestogodišnjak prošle se godine jedva izvukao od gubitka, a sad će 160.000 $ namijenjenih školovanju uložiti u novu potragu za zlatom, dodatno se zadužujući i investira­jući u čitavo postrojenje za ispiranje zlata. Cilj mu je premašiti Hoffmana i nje­gov ulov iz prošle sezone vrijedan više pod milijun dolara. Njegov djed, star 92 godine, za Parkera je rekao: "Parker je poput orla koji napušta gnijezdo. On će se ili vinuti u visine ove sezone ili jako udariti o zemlju.

Dakota Boys i Melody vraćaju se na Aljasku i pripremaju za veliki ulov.  Riskirat će život kako bi visoko u planinama minirali u legendarnom nalazištu Porcupine Creeka. Kopat će u dubinu od gotovo 40 metara ispod stijena koje se urušava­ju kako bi ulovili svoj milijun. Nakon epske potrage koja ih je stajala stotine tisuća dolara, napokon će otkriti hrpu zlata na dnu svoje slavne rupe.

Zlato džungle (Jungle Gold) - od 15. siječnja u 22 sata

Kopači zlata iz cijelog svijeta traže svoju sreću u opasnim i zlatom bogatim
džunglama Gane, druge po redu afričke zemlje po proizvodnji zlata. Zlato džungle prati dva kopača početnika, Georgea Wrighta i Scotta Lomu, koji su u Gani odlučili okušati sreću. Oni su vrijedni i marljivi ljudi koji su svoje bogat­stvo izgubili u slomu tržišta nekretnina 2008., a sad imaju zlatni plan kako bi ga povratili.

Bivši veliki ulagači u nekretnine George i Scott redovito su se bavili milijunskim poslovima i  doslovno živjeli američki san. No, nakon što su  propustili znakove upozorenja na tržištu nekretnina koje se uskoro doživjelo krah, obojica su izgu­bili sve. U očajnim gospodarskim problemima, izgubili su domove i njihove obi­telji su postale očajne. Odlučili su se na veliki rizik - kako bi osigurali buduć­nost ili propali do kraja - otići će u Ganu i u zapadnoafričkim džunglama tražiti zlato. Gana je izuzetno bogata zlatom pa se nadaju da bi se i oni, kao početnici u poslu sa zastarjelim strojevima, ipak mogli obogatiti.

S malo novca i uz veliki rizik, ponijeli su i posudili sve što su mogli. Uspjeli su pronaći investitora koji je u njihov pothvat uložio 150.000 $. Pritisak je velik od samog početka jer prvo moraju pronaći dovoljno zlata kako bi vratili zajam, ali i ostatak nagomilanih dugova koji premašuje vrtoglavih milijun dolara.

Međutim, ispada da je kopanje zlata u džungli za Georgea i Scotta lagan dio posla. Naoružani susjedi, kilometri uništenih cesta, barikade koje postavljaju lokalne bande, tajnoviti i nemilosrdni kupci zlata svakodnevne su prepreke s kojima se suočavaju. Moraju pronaći načine kako bi ih prevladali i uspjeli u svom planu - sigurno se izvući iz Gane s dovoljno zlata kako bi svojim obitelji­ma osigurali budućnost.

13.01.2014. 11:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh