« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Lego udvostručio dobit u prvom polugodištu 2008.

Obiteljska tvrtka koja već 75 godina tjera mame i tate u trgovine igračkama.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

igračke

,

Lego

Danski proizvođač igračaka Lego u utorak je izvijestio da je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario veće prihode od prodaje te dvostruko veću dobit u usporedbi s istim razdobljem 2007.

Dobit prije oporezivanja te obiteljske tvrtke u prvom je polugodištu 2008. udvostručena na 564 milijuna danskih kruna (113 milijuna dolara), u usporedbi s 212 milijuna kruna tijekom istog razdoblja prošle godine.

Prihodi od prodaje istodobno su porasli za 20 posto, na 3,55 milijardi kruna, priopćeno je iz te kompanije.

Tradicija i kvalitetaDanska grupacija, koja je lani proslavila 75 godina svoga postojanja, procijenila je da će prihodi od prodaje u 2008. biti u visini približno devet milijardi kruna.

Kompanija je poboljšanje svojih poslovnih rezultata pripisala "značajnom povećanju prodaje kao i strogoj kontroli troškova tijekom istog razdoblja."

Iz tvrtke je također priopćeno da, iako "na tržištu igračaka tijekom toga razdoblja nije ostvaren rast", Lego je "povećao svoj tržišni udio na svim tržištima."

Najpopularniji u paleti proizvoda i dalje su klasične plastične Lego kocke kao i proizvodi koji se nadovezuju na hollywoodske filmove, priopćeno je iz Lega, ističući uspjeh svoje nove linije proizvoda Indiana Jones u Sjevernoj Americi.

"Poslovni rezultati još jednom dokazuju veliku popularnost naše klasične ponude proizvoda kao i važnost njihova kombiniranja s novim i uspješnim licencama", stoji u priopćenju izvršnog direktora Lego-a, Jorgena Viga Knudstorpa.

U sklopu ranijih planova za rezanje troškova, kompanija je preselila distribuciju i proizvodnju u istočnu Europu i Meksiko, no dio proizvodnje bit će zadržan u danskom sjedištu kompanije u Billundu. (HINA)

12.08.2008. 14:49:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh